Krimovke premagale Madžarke

Rokometašice Krima Mercatorja so danes na Galjevici odigrale tretjo tekmo v severni skupini mednarodne superlige. Varovanke Roberta Beguša so gostile madžarsko ekipo Cornexi Alcoa in jo premagale s 37:27.

Objavljeno
23. december 2006 19.15
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so danes na Galjevici odigrale tretjo tekmo v severni skupini mednarodne superlige. Varovanke Roberta Beguša so gostile madžarsko ekipo Cornexi Alcoa in jo premagale s 37:27 (21:15). Najboljše strelke pri gostiteljicah so bile Ljudmila Bodnjeva s šestimi ter Eszter Siti in Gabriella Kindl s po petimi zadetki. Pri gostjah se je z 11 goli izkazala Hortenzia Szrnka.

Krimovke bodo že v četrtek odigrale povratno tekmo na Madžarskem, doslej pa so v tem tekmovanju na tekmah z avstrijskim Hypom Niederoesterreichom iztržile zmago in poraz. Doma so zmagale s 33:26, v gosteh pa klonile s 26:29.

Tekmi z madžarskim prvoligašem sta vsekakor dobrodošla priprava pred začetkom lige prvakinj. Že 6. januarja namreč krimovke čaka prva tekma v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, in sicer bodo gostovale v Aalborgu, ki po besedah Krimovega stratega goji podobno igro kot Cornexi.

Na Danskem bo Beguš lahko računal tudi na povratnico v vrste aktualnih evropskih podprvakinj, 32-letno reprezentantko Anjo Frešer, ki je prekinila pogodbo s špansko Ribarrojo in se vrnila v "staro jato" na Galjevico. Španke so sicer poleg že omenjenega Aalborga in Dinama iz Volgograda tudi tekmice Krima v skupini A lige prvakinj.