Krimovke s Hypom za potrditev prvega mesta

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo po dveh odmevnih zmagah (Metz, Aalborg) v ligi prvakinj v nedeljo ob 18. uri na Kodeljevem pomerile s Hypom v morda odločilnem dvoboju za osvojitev prvega mesta v skupini B.

Objavljeno
04. november 2009 13.07
Peter Zalokar
Peter Zalokar
»Hypo je naš stari znanec. V tej sezoni smo se z njim pomerili že štirikrat. Skrivnosti med ekipama ni. Mislim, da bo o zmagovalcu odločala dnevna forma. Če bomo ponovili igre s prvih dveh tekem, imamo dobre možnosti, da dosežemo že tretjo zaporedno zmago in si praktično zagotovimo napredovanje med najboljših osem ekip v Evropi,« je uvodoma na novinarski konferenci povedala Krimova trenerka Marta Bon, ki večjih zdravstvenih težav v igralskem kadru nima. Nekaj bolečin po zadnji tekmi čutita Andrea Lekić in Ljudmila Bodnjeva, ki pa vadita po posebnem programu in njun nastop v nedeljo ni vprašljiv.

Štirikratni evropski prvak z Dunaja bo v Ljubljani brez dolgolatnega trenerja Gunnarja Prokopa, ki je zaradi incidenta na zadnji tekmi z Metzem odstopil. »Včasih takšni šoki ekipo celo dvignejo, zato bomo morali biti še posebej pozorni. Sicer pa je ideologinja Hypove igre Korejka Oh, preko katere tečejo vse akcije. Zelo nevarna bo tudi krilna igralka Nascimento, ki nam je nazadnje nasula kar 12 golov. Hypo ima zelo kakovostno prvo sedmerko, mi pa imamo daljšo klop in širši izbor igralk,« je nadaljevala Bonova, ki je zadovoljna z napredkom svoje ekipe: »Kažemo poletno, dinamično igro. Velik korak smo storili v obrambi, kjer imamo pripravljene različne kombinacije. Tudi v napadu ima naša igra z nekaterimi okrepitvami rep in glavo. Nevarni smo z zunanjih položajev, s črte in s kril. To raven igre moramo zadržati. Hkrati pa zmanjšati število tehničnih napak in preprečiti padec koncentracije.«

Direktorica Deja Ivanović je dejala, da so dobre igre Krima močno dvignile zanimanje javnosti, kar bo vodstvu kluba olajšalo delo pri pridobivanju novih sponzorjev. Le tako se lahko Galjevičanke poberejo iz denarne krize, ki je še nekaj tednov nazaj grozila z razpustitvijo ekipe.  »Čaka nas še veliko dela, a sem optimistka,« se je odgovornosti svoje naloge zavedala Ivanovićeva in se pohvalila, da je bila gledanost prve Krimove tekme z Metzem na Televiziji Slovenija zelo dobra.

Na tekmi 4. kola lige prvakinj bosta sodila Libor Skruzny iz Češke in Radoslav Kavulic iz Slovaške. Vstop v dvorano bo prost, prenos bo na Televiziji Slovenija. Krim ima po dveh tekmah 4 točke, Hypo 3, Metz 1 in Aalborg 0.