Krimovke v četrtfinalu proti igralkam Slagelseja

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo v četrtfinalu pomerile z danskim Slagelsejem. Prva tekma na Danskem bo na sporedu 17. ali 18. marca, povratna v Ljubljani pa 24. ali 25. marca.

Objavljeno
27. februar 2007 14.15
Krim Mercator
Dunaj - Na Dunaju so izžrebali pare četrtfinala rokometne lige prvakinj. Rokometašice Krima Mercatorja se bodo tako pomerile z danskim Slagelsejem. Četrtfinalna tekma na Danskem bo na sporedu 17. ali 18. marca, povratna v Ljubljani pa 24. ali 25. marca.

Preostali četrtfinalni pari so Györ - Larvik, Aalborg - Hypo Niederösterreich in Viborg - Lada Toljati.

Neporavnani računi z Dankami

Slovenke imajo s Slagelsejem še neporavnane račune, saj so v sezoni 2003/04 v finalu izgubile prav proti tej danski zasedbi, ko jo po lanski kazni spet vodi legendarna Anja Andersen, nekdanja najboljša igralka sveta. Slagelse, nazadnje evropski prvak leta 2005 in lanski četrtfinalist (izpadel je proti kasnejšemu prvaku Viborgu, ki je v finalu premagal prav Krim), je v svoji predtekmovalni skupini osvojil drugo mesto za avstrijskim Hypom. Pokazal je zelo spremenljive predstave, na domačem igrišču pa je izgubil kar dve tekmi - poleg Hypa je bil uspešnejši tudi Ferencvaros. Toda da gre za izvrstno ekipo, potrjuje dejstvo, da Slagelse premočno vodi v močnem danskem prvenstvu, kjer v 19 tekmah še ni oddal niti točke. V ekipi zaenkrat strelsko izstopata Srbkinja Bojana Popovič s 40 goli v LP in Rusinja Emiliya Turey s 34 zadetki, v vratih pa je odlična Norvežanka Cecilie Leganger.

V omenjenem nesrečnem finalu je igrala tudi zdajšnja pomočnica direktorja Krima Deja Doler, ki je na Dunaju prisostvovala žrebu. "Preden sem se odpeljala na Dunaj, sem se pogovarjala z našimi igralkami in moram povedati, da so prav vse čutile, da bomo dobili Slagelse. Gre pa za zelo nepredvidljivo ekipo, ki lahko visoko zmaga ali izgubi, kar se je pokazalo že v prvem delu tekmovanja. Toda tudi izkušnje iz finala 2003/04 narekujejo, da se bomo morali nanjo zelo dobro pripraviti tako fizično kot tudi psihično in taktično. Ekipa je močna, 'hrbtenico' pa predstavljata Popovičeva in Legangerjeva, če sta le pravi," je po žrebu dejala Dolerjeva.

Kot zanimivost velja dodati, da je Legangerjeva v za Krim nesrečnem finalu stala v vratih slovenske ekipe. Od igralk, ki so takrat branile barve Krima, so danes na Galjevici še Olena Jacenko, Rugile Kliukaite, Natalija Derepasko, Tanja Oder, Katja Kurent-Tatarovac, Marina Vergeljuk in Ljudmila Bodnjeva.

Beguš: Gotovo bomo znali najti njihove slabosti

"Na žreb pač ne moreš vplivati. Vedeli smo, da so vse ekipe izenačene in da se bomo morali na katero koli zelo dobro pripraviti. Toda o Slagelseju imamo že zdaj veliko podatkov, tako da bomo gotovo znali najti njihove slabosti. Za razliko od preteklih let, ko je Slagelse gojil zelo napadalno igro, pa je zdaj namenil veliko pozornosti obrambi, ki je najboljša v ligi prvakinj, v njej pa izstopa naša nekdanja igralka Legangerjeva. Vsekakor gre za zelo kakovostno ekipo, toda verjamem, da se bomo mi uvrstili v polfinale," je žreb pokomentiral trener Galjevičank Robert Beguš.