Krimovke zadnje na memorialu Vinka Kandije

Rokometašice Krima Mercatorja so se morale na 8. memorialu Vinka Kandije na Kodeljevem zadovoljiti z zadnjim mestom. Najprej so pokleknile pred Budučnostjo, nato pa še proti avstrijskemu Hypu.

Objavljeno
05. september 2009 22.54
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so na 8. memorialu Vinka Kandije na Kodeljevem osvojile zadnje mesto. V malem finalu so izbranke Marte Bon, ki so v petek pokleknile pred črnogorsko Budućnostjo, izgubile še proti avstrijskemu Hypu s 37:44 (17:22). Prvo mesto je osvojila Budućnost.

Črnogorke so v finalu po sedemmetrovkah premagale romunsko Valceo s 36:34 (15:22, 32:32). Pri zmagovalkah se je najbolj izkazala Marija Jovanović z osmimi goli, pri Romunkah pa je bila najučinkovitejša Ramona Petruta Maier z desetimi zadetki.

 

V tekmi za tretje mesto pa so Galjevičanke morale priznati premoč Hypu, pri katerem je kar 19 golov zabila Alexandra Do Nascimento. Za Krim pa so gole dosegle Urška Vidic (5), Olena Jacenko (1), Maja Zrnec (1), Kristina Franić (8), Andrea Lekić (10), Marina Vergeljuk (3), Ana Gros (2), Ljudmila Bodnjeva (3) in Dragana Cvijić (3).