Krimovke zmagale na Madžarskem

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnji tekmi severne skupine super lige v gosteh premagale madžarski Cornexi Alcoa, osvojile prvo mesto v skupini in se uvrstile v sklepni del tega mednarodnega klubskega tekmovanja.

Objavljeno
28. december 2006 22.40
Szekesfehervar - Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnji tekmi severne skupine super lige v gosteh premagale madžarski Cornexi Alcoa s 35:27 (17:12). Ljubljančanke so osvojile prvo mesto v skupini in se skupaj s Hypom z Dunaja uvrstile v sklepni del tega mednarodnega klubskega tekmovanja.

Ljubljanska ekipa brez Alizarjeve, Irmanove in Sotlerjeve, v kateri je po vrnitvi iz Španije spet zaigrala Anja Frešer, si je prvo občutnejšo prednost zagotovila v 20. minuti, ko je z golom Odrove povedla z 11:8. Takrat se je tehtnica močno prevesila na stran Krima, predvsem zaradi dokaj gibljive in pazljive obrambne postavitve 6-0, ki je onemogočala tekmice. Ob polčasu je prednost narasla na pet golov po zaslugi vratarke Stefanišinove, ki je zbrala 12 obramb. Madžarke so poskušale v nadaljevanju z zelo borbeno igro pripraviti manjši preobrat, a jim to ni uspelo. Nekaj je k temu pripomogla tudi njihova rojakinja na vratih ljubljanske ekipe Palingerjeva, ki je zbrala deset obramb. V 44. minuti so imele slovenske prvakinje že 8 golov prednosti (25:17).

Izidi - skupina sever: Krim Mercator - Hypo 33:26, 26:29; Hypo - Cornexi 32:26, 39:38; Krim Mercator - Cornexi 37:27, 35:27; vrstni red: Krim Mercator in Hypo po 6, Cornexi Alcoa brez točk.