Križaj kot nekoč Vogrinec?

Potem ko je direktor alpske smučarske reprezentance Klemen Bergant nepreklicno odstopil, je seveda najbolj vroče vprašanje, kdo ga bo zamenjal na vročem stolu. Po eni od različic bi to lahko bil Bojan Križaj.

Objavljeno
30. marec 2007 10.15
Klemen Bergant in Bojan Križaj
Ljubljana – Potem ko je direktor alpske smučarske reprezentance Klemen Bergant nepreklicno odstopil, kar je alpski odbor SZS vzel na znanje, je seveda najbolj vroče vprašanje, kdo ga bo zamenjal na vročem stolu. Sezone sicer še ni konec, nobenega dvoma pa ni, da bo treba čim prej sestaviti vodstvo reprezentance in trenerska moštva ter selekcije, saj najboljše smučarje in smučarke že aprila čaka prvi trening.

Alpski odbor se mora torej hitro odločiti, koga bo postavil na vrh strokovne piramide, saj gre za zelo pomembno funkcijo. Navsezadnje direktor imenuje strokovne ekipe, od trenerjev, ki so v minuli sezoni delali v najboljših selekcijah, pa imajo pogodbo za sezono 2007/08 le trije – oba šefa Jani Hladnik in Urban Planinšek ter Vlado Makuc. Čeprav v odboru nočejo govoriti o kadrovskih rošadah, je vendarle prišlo na dan nekaj različic. Od najverjetnejše, da direktor smučarskega sklada Bojan Križaj (kot nekoč Tone Vogrinec) prevzame tudi vlogo prvega moža reprezentance, do tega, da se funkciji ločita in alpski odbor ponudi zboru alpskih smučarskih klubov novega direktorja. Zanimanja za položaj direktorja alpske reprezentance tako kot v preteklih letih ni veliko. Kandidata naj bi bila nekdanji vodja ženske reprezentance in sedanji vodja Elanove tekmovalne ekipe Dušan Blažič ter nekdanji prvi mož moške ekipe Matjaž Koselj, v navezi s slednjim pa se omenja tudi nekdanji reprezentant Tomaž Čižman. Druga različica je zavoljo časovne stiske seveda zelo vprašljiva, saj bi morali direktorja izbrati prek javnega razpisa, kar pomeni, da bi se postopek zavlekel za nekaj mesecev. Rešitev bodo zategadelj najbrž poiskali znotraj obstoječih kadrov, kar statut dopušča.

Več o tem v tiskani izdaji.