Krvniki Maribora že v ligi prvakov

Nogometaši Züricha, ki so bili v kvalifikacijah za ligo prvakov pretrd oreh za Maribor, so se uvrstili v elitno tekmovanje, potem ko so na povratni tekmi 4. kola kvalifikacij ipremagali Ventspils z 2:1.

Objavljeno
26. avgust 2009 00.32
P. Z.
P. Z.
Zürich – Nogometaši Züricha, ki so bili v kvalifikacijah za ligo prvakov pretrd oreh za Maribor, so se uvrstili v elitno tekmovanje, potem ko so na povratni tekmi 4. kola kvalifikacij premagali Ventspils z 2:1. Prvo tekmo v Latviji so dobili kar s 3:0. Za Švicarje sta zadela Johan Vonlanthen (6.) in Almen Abdi (90.), za goste pa je bil uspešen Igor Tigirlas (8.).

Poleg njih so se v skupinski del uvrstili še Atletico iz Madrida, Maccabi Haifa, Debrecen in Lyon. Jutri bodo na sporedu še tekme Apoel Nikozija – København (prva tekma 0:1), Olympiakos – Šerif Tiraspol (2:0), Arsenal – Celtic (2:0), Stuttgart – Timisoara (2:0) in Fiorentina – Sporting (2:2).

Lyon je brez težav izločil Anderlecht. Že prvo tekmo je dobil s 5:1, na povratni v Belgiji pa je slavil s 3:1. Strelec za Lyon je bil Lisandro Lopez (26., 32., 41.), za Anderlecht pa je bil uspešen Matias Suarez (51./11m).

Madridski Atletico je prav tako večino dela opravil že na prvi tekmi, ko je v gosteh ugnal Panathinaikos s 3:2. Nocoj je doma spet zmagal, tokrat z izidom 2:0. Strelca sta bila grški nogometaš Loukas Vintra (avtogol v 4. minuti) in Sergio Aguero (83.).

Debrecen je z 2:1 v gosteh premagal Levski iz Sofije, doma pa je danes slavil z 2:0. Za Madžare sta zadela Jozsef Varga (13.) in Gergely Rudolf (35.).

Maccabi Haifa pa je končal pot Salzburgu. Potem ko je uvodno tekmo v Avstriji dobil z 2:1, je nocoj spet vzel mero Avstrijcem (3:0). Za Izraelce so bili uspešni Vladimer Dvaliašvili (31.), Eyal Golasa (57.) in Mohammad Ghadir (90.).

Žreb skupin lige prvakov bo v petek v Monte Carlu, kjer bo tudi tekma evropskega superpokala med Barcelono in Šahtarjem iz Donjecka. Slednji se je danes kot prvi uvrstil v novoustanovljeno evropsko ligo, ki bo nadomestila dosedanji pokal UEFA. Zadnjega so osvojili prav igralci iz Ukrajine.

Liga prvakov, povratne tekme 4. kola kvalifikacij – Atletico Madrid : Panathinaikos 2:0 – naprej Atletico s 5:2, Debrecen : Levski Sofija 2:0 – naprej Debrecen s 4:1, Anderlecht : Lyon 1:3 – naprej Lyon z 8:1, Maccabi Haifa : Salzburg 3:0 – naprej Maccabi s 5:1, Zürich : Ventspils 2:1 – naprej Zürich s 5:1.

Evropska liga, povratna tekma 4. kola kvalifikacij – Šahtar Donjeck : Sivasspor 2:0 (naprej Šahtar s 5:0).