Kubica namesto Badoerja pri Ferrariju?

Napovedani umik moštva BMW iz formule 1 odpira možnost, da bi Luco Badoerja v Ferrariju zamenjal Poljak Robert Kubica. Utegnil bi nastopiti že na naslednji dirki za VN Italije v Monzi čez 12 dni.

Objavljeno
01. september 2009 14.19
P. Z./STA
P. Z./STA
Maranello - Dolgoletni testni voznik Ferrarija Luca Badoer, ki je kot drugi voznik zamenjal poškodovanega Felipeja Masso, je bil najslabši v kvalifikacijah in je na dveh dirkah zmogel vsega 14. mesto. Pri Ferrariju nočejo razočarati domačega občinstva, zato razmišljajo, da bi k sodelovanju povabili Roberta Kubico, voznika moštva BMW, ki počasi končuje svojo zgodbo v F1. Nadarjeni Poljak ima rad dirkališče v Monzi, kjer je v letih 2006 in 2008 osvojil tretje mesto.

Zanimanje za Kubico zbuja pomisleke glede morebitne skorajšnje vrnitve Masse. Kubica je namreč voznik, ki ne bo sprejel nič drugega kot polno ponudbo, se govori. Kot je znano, naj bi za "rdeče" v prihodnji sezoni dirkal dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki naj bi zamenjal Kimija Räikkönena.

Ferrari naj bi zamenjavo za Badoerja sporočil v sredo ali najkasneje v četrtek. V igri naj bi bil tudi Italijan Giancarlo Fisichella, ki je presenetil z drugim mestom v Spaju z manj konkurenčnim Force India. Ferrari ima sicer na voljo tudi drugega testnega voznika Marca Geneja, brez služb pa sta Sebastien Bourdais in Nelson Piquet ml.