Lahki dvojec prepočasen za polfinale

Slovenskima lahkima veslačema Matevžu Malešiču in Juretu Cvetu se ni uspelo uvrstiti v polfinale svetovnega veslaškega prvenstva v Poznanu na Poljskem.

Objavljeno
26. avgust 2009 13.46
P. Z./STA
P. Z./STA
Poznan - V današnjem repasažu sta bila Matevž Malešič in Jure Cvet s četrtim mestom za dve mesti oddaljena od svojega načrta in bosta v četrtek nastopila v tekmi za preboj v C oziroma D finale.

Slovenska veslača, letos že dobitnika medalje na sredozemskih igrah v Pescari in na svetovnem prvenstvu mlajših članov (do 23 let) v Račicah na Češkem, sta bila še na 1500 metrih na želenem drugem mestu, v končnici pa nista znala odgovoriti na silovit napad tekmecev.

S četrtega mesta sta se do zmage prebila Danca Steffen Jensen in Henrik Stephansen, drugo mesto in polfinale pa sta si priveslala tudi Srba Nemanja Nesić in Miloš Stanojević, ki sta vodila več kot tri četrtine tekme. Slovenca sta na koncu prehitela tudi Poljaka.

Cvet in Malešič bosta za finale C veslala v četrtek ob 12:36, ob 14:21 polfinale čaka brata Luko in Jana Špika v dvojnem dvojcu, ob 14:37 pa bodo prav tako za veliki finale veslali tudi Miha in Tomaž Pirih ter Rok Rozman in Rok Kolander v četvercu brez krmarja.