Lahko Sevilla zmeša štrene favoritoma?

V najmočnejših evropskih ligah bo tudi ta konec tedna pestro. Španiji grozi mrtvi tek med Barcelono in Real Madridom. V Angliji se Arsenal veseli vrnitve Andreja Aršavina in Thea Walcotta. V Nemčiji bo veliki porenski derbi.

Objavljeno
25. september 2009 14.34
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Za Real Madrid se bo po izteku kazni vrnil branilec Pepe, ki je zaradi udarca dobil deset tekem prepovedi igranja. Madridčani ne bi smeli imeti veliko dela z novinci s Tenerifov. "Zdaj moram pokazati, kdo v resnici sem, človek in nogometaš," je dejal portugalski reprezentant. Po lažji poškodbi je treninge obnovil Xabi Alonso.

Pri Barceloni bi utegnil v Malagi debitirati novi branilec Dmitrij Čigrinski, ki ne bo smel nastopiti proti nekdanjemu klubu Dinamu iz Kijeva v ligi prvakov prihodnji teden. Gerard Pique in Seydou Keita naj bi dobila počitek. Barcelona in Real imata po štirih tekmah maksimalni izkupiček in nič ne kaže, da bi ju v boju za prvaka lahko kdo ogrozil.

Morda pa tako ne misli tretjeuvrščena Sevilla, ki bo obiskala četrtouvrščenega Athletica iz Bilbaa. Andaluzijci si želijo četrte zaporedne zmage, s čimer bi dihali za ovratnik vodilnima. "Če lahko kdo zmeša štrene Barci in Realu, smo to mi," je samozavesten predsednik Jose Maria del Nido.

V krizi je Atletico Madrid, ki bo gostoval pri kandidatu za mesta, ki vodijo v Evropo, Valencii. Atletico, udeleženec lige prvakov, je še brez zmage na 19. mestu. Nov poraz bi lahko pomenil konec za trenerja Abela Resina. Villarreal odhaja v goste k Deportivu brez Francoza Roberta Piresa.

V Angliji naj bi za Arsenal na mestnem derbiju proti Fulhamu nastopila povratnika po poškodbi Andrej Aršavin in Theo Walcott, toda vratar Manuel Almunia še ni nared, zato bo v vratih spet Vito Mannone. Še vedno so poškodovani Denilson, Johan Djourou in Samir Nasri.

Vroči Chelsea še ne ve, ali bo v Wiganu lahko zaigral napadalec Didier Drogba, ki se je poškodoval na derbiju s Tottenhamom. Prvak Manchester United bo gostoval pri Stoke Cityju brez težav s sestavo ekipe. Tottenham ima na drugi strani celo vrsto težav pred domačo tekmo z Burnleyjem. Vprašljiva sta Sebastien Bassong in Michael Dawson, Jonathan Woodgate in Ledley King sta "out".

Če bi Liverpool na Anfieldu oddal točko glavnemu kandidatu za izpad Hullu, bi bila to senzacija prve vrste.

V italijanski serie A naj bi Ronaldinho za Milan igral od prve minute proti Bariju. V Vidmu, kjer je velikan izgubil z 0:1 proti Udineseju, je bil rezervist. Alexandre Pato še išče formo in bi utegnil greti klop. Mathieu Flamini je suspendiran, Thiago Silva poškodovan.

Diego naj bi bil nared za vodilni Juventus, ki bo gostil Bologno. Fabio Cannavaro, Mohamed Sissoko in Tiago ostajajo v zdravniški negi, Alessandro del Piero se je pravkar vrnil na treninge. Za Inter, ki ima toliko točk kot Juventus, bo verjetno Wesley Sneijder izpustil gostovanje v Sampdorii, kjer vlada prava nogometna evforija pred tekmo s prvaki.

V Franciji bo vodilni Bordeaux proti Rennesu pogrešal organizatorja Yoanna Gourcuffa, ki se je med strelce vpisal štirikrat na šestih tekmah. Marseille bo gostoval pri Valenciennesu. Prvič naj bi tekmo začel Fernando Morientes. Tretji francoski član lige prvakov Lyon upa, da bo proti Toulouseju nastopila najbolj zveneča okrepitev Lisandro Lopez.

V Nemčiji bosta v ospredju veliki porenski derbi med Borussio iz Dortmunda in Schalkejem ter dvoboj med Hamburger SV in Bayernom.