Lakovičev delež premalo za zmago

Na četrtkovih tekmah 13. kroga košarkarske evrolige je nastopil le en slovenski košarkar, ki brani barve tujega kluba. Jaka Lakovič je na igrišču preživel kar 32 minut in v tem času dosegel 13 točk.

Objavljeno
26. januar 2007 10.50
Jaka Lakovič
Ljubljana - Na četrtkovih tekmah 13. kroga košarkarske evrolige je nastopil le en slovenski košarkar, ki brani barve tujega kluba. Jaka Lakovič je na igrišču preživel kar 32 minut in v tem času dosegel 13 točk ter po štiri skoke in podaje, vendar je njegova Barcelona na domačem igrišču po podaljšku vseeno morala priznati premoč moskovskemu CSKA s 70:78. Slednji je sicer igral brez Matjaža Smodiša.

Že v sredo je Marko Tušek k zmagi Unicaje proti Lottomatici iz Rima (68:66) v 16 minutah dodal deset točk, štiri skoke in blokado, Sani Bečirovič pa je v dresu Panathinaikosa v 28 minutah Partizanu natrosil 16 točk in ob tem v statistiko vpisal še tri skoke, kljub temu pa so Beograjčani v Atenah slavili s 93:80.

Sicer pa se je med najboljših 16 prebilo že kar nekaj ekip. Iz predtekmovanja napreduje po prvih pet iz vsake skupine in najboljše šestouvrščeno moštvo. Tako so si iz skupine A napredovanje že zagotovili Tau Ceramica, ki je v 13. krogu ugnala Prokom Trefl s 76:64, moskovski Dinamo, ki je bil s 84:69 boljši od Olympiacosa (ta je tudi že v drugem delu), in Efes Pilsen, ki je v gosteh porazil Climamio. Pred zadnjim krogom so v najboljšem položaju za peto mesto Poljaki, ki se bodo pred domačimi navijači zoperstavili neprepričljivi bolonjski zasedbi, ki tako kot Le Mans za Prokomom zaostaja za točko.

V skupini B niti presenetljiva zmaga Uniona Olimpije (77:75), ki se je že poslovila od napredovanja, ni zamajala uvrstitve telavivskega Maccabija med Top 16. Najboljše izhodišče ima kljub porazu proti Partizanu grški Panathinaikos, vstopnico za naslednji krog pa si je zagotovil tudi Joventut, ki je v predzadnjem krogu klonil v Zagrebu proti Ciboni (74:77). Za najboljšo šestnajsterico se bodo v zadnjem krogu spopadli Partizan, Cibona in Unicaja, ki imajo enako število točk. Beograjska in španska ekipa bosta igrali med seboj, medtem ko se bo Cibona v Rimu zoperstavila Lottomatici, ki za omenjeno trojico zaostaja za točko.

Skupina C je prav tako doslej določila tri potnike za naslednji krog. To so moskovski CSKA, Barcelona in Benetton, v dresu katerega bo lahko v nadaljevanju igral tudi Erazem Lorbek, ki ga je Unicaja nedavno posodila ekipi iz Trevisa. Italijani so sicer v 13. krogu doma premagali Pau-Orthez (87:66), ki ima tako kot Aris in Eldo Neapelj 19 točk. Aris je v četrtek izgubil pri že odpisanem Žalgirisu (66:77), medtem ko je Neapelj v gosteh po podaljšku ugnal Fenerbahče Uelker (88:93). Turki imajo točko manj kot trije tekmeci pred njim, v zadnjem krogu pa jih čaka "misija nemogoče", saj bodo gostovali pri vodilnem moskovskem CSKA. Neapelj bo gostil Benetton, Pau-Orthez Žalgiris, Aris pa Barcelono.