Landis razmišlja o vrnitvi

Čeprav je ameriški kolesar Floyd Landis pred časom napovedoval konec kariere, pa si je, če sklepamo po pogovoru, ki ga je objavil belgijski Sportwereld, premislil.

Objavljeno
26. december 2006 12.19
Floyd Landis
Ljubljana - Čeprav je ameriški kolesar Floyd Landis pred časom napovedoval konec kariere, pa si je, če sklepamo po pogovoru, ki ga je objavil belgijski Sportwereld, premislil. "Še si želim biti profesionalni kolesar. Sicer še ne vem, kdaj se bom vrnil, mogoče letos, mogoče naslednje leto. Vsekakor pa hočem še zmagovati, tudi na dirki po Franciji," je dejal Američan, ki je letos zmagal na Touru, a bo verjetno ostal brez naslova, saj je padel na dopinškem testu.

Landis je že okreval po operaciji kolka, kot sam pravi, se mora zdaj le še psihološko odpočiti od stresnega leta. "Mentalno sem iz dneva v dan boljši. Komaj čakam na zaslišanje Ameriške protidopinške agencije (USADA), na katerem bom poskušal svetu dokazati, da sem nedolžen. Upam, da se bom lahko zagovarjal že marca. Potem pa si želim zmago na Touru," je dejal 31-letni kolesar, ki je po operaciji tudi že sedel na kolo: "Zadnja dva tedna že intenzivno kolesarim. Tudi šest ur sem že bil na kolesu in s kolkom nisem imel nobenih težav."

Ameriški kolesar zaenkrat ve le, da bo avgusta nastopil na dirki gorskih tekmovalcev Leadville Trail, za katero je dobil posebno povabilo prirediteljev: "Kariero sem leta 1993 začel kot gorski kolesar. Zakaj se ne bi vrnil k svojim koreninam. Trening za Leadville bo dobra osnova za mojo vrnitev na Tour."