Lara Gut brez OI v Vancouvru?

Mlada švicarska smučarka Lara Gut bo bržkone ostala brez OI v Vancouvru naslednje leto. Okrevanje po operaciji kolka bo namreč trajalo več mesecev, zato se bo 18-letnica na smuči vrnila šele v januarju.

Objavljeno
13. oktober 2009 19.28
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Bern - Obetavna švicarska smučarka Lara Gut bo morda zaradi poškodbe morala celo izpustiti olimpijske igre v Kanadi, ki bodo vrhunec prihajajoče sezone 2009/10. Kot so sporočili iz švicarskega smučarskega tabora, bo okrevanje po operaciji kolka trajalo več mesecev, na smuči pa naj bi se 18-letna Švicarska vrnila šele januarja.

Gutova je decembra lani v St. Moritzu postala ena najmlajših zmagovalk na tekmi svetovnega pokala, februarja letos pa je na svetovnem prvenstvu v Val d'Iseru osvojila srebrni medalji v smuku in superkombinaciji. Odličnih predstav iz prejšnje sezone pa najbrž ne bo mogla nadgraditi še z olimpijskimi nastopi.

 

Po padcu na treningu v Saas Feeju konec septembra so ji morali namreč operirati poškodovani kolk. Okrevanje bo dolgo, na smučeh jo pričakujejo šele januarja, tako da so februarske igre v Vancouvru pod vprašajem.

 

"Lara bo šele januarja lahko spet stopila na smuči. O igrah zdaj ne razmišljamo, na prvem mestu je njeno zdravje," je o možnostih olimpijskega nastopa dejal njen oče in trener Pauli Gut.