Le Demitra zadel kazenski strel

V ameriški profesionalni hokejski ligi so v nedeljo odigrali le eno tekmo. Minnesota je po kazenskih strelih premagala Chicago, edini, ki je kazenski strel zadel, pa je bil Slovak Pavol Demitra.

Objavljeno
15. januar 2007 11.45
Chicago - V ameriški profesionalni hokejski ligi so v nedeljo odigrali le eno tekmo. Minnesota je v gosteh po kazenskih strelih premagala Chicago, edini, ki je kazenski strel zadel, pa je bil Slovak Pavol Demitra.

Hokejisti Minnesote Wild dolgo časa niso veljali za specialiste za zmage v gosteh. Trikrat zapored v tujih dvoranah niso zmagali že od februarja leta 2006, a na začetku novega leta so vendarle prekinili tudi to neugodno tradicijo. Zmaga v Chicagu je namreč tretja zaporedna. "Rezultati v gosteh so bili naša nočna mora. A zmaga v Vancouvru prejšnji četrtek je bila prelomna. Po njej smo se sprostili in zdaj dokazujemo, da lahko uspešno igramo tudi pred tujimi navijači," je dejal eden najbolj izkušenih igralcev Minnesote, 36-letni Wes Walz, ki je v zadnji tretjini svojemu moštvu zagotovil podaljšek.

Vsi drugi goli so padli v drugi tretjini, v kateri je Chicago vodil že 2:0 in 3:1. Pri domačih so se med strelce vpisali Finec Tuomu Ruutu, Čeh Martin Havlat (njegov rojak Radim Vrbata se je izkazal z dvema podajama) in Cam Barker, medtem ko sta za goste v polno zadela Pierre-Marc Bouchard in Slovak Marian Gaborik, ki se je prejšnji teden po daljšem odmoru vrnil na ledene ploskve.