LeBron James zasenčil vrnitev Yao Minga

V noči na torek sta nastopili tudi dve moštvi, kjer si kruh služita slovenska košarkarja. San Antonio Spurs Bena Udriha je v gosteh pri Los Angeles Clippers slavil zmago z 88:74.

Objavljeno
06. marec 2007 11.29
Houston Rocketsom ni uspelo zmagati kljub vrnitvi Yao Minga
New York - V noči na torek sta v severnoameriški košarkarski ligi NBA nastopili tudi dve moštvi, kjer si kruh služita slovenska košarkarja. San Antonio Spurs Bena Udriha je v gosteh pri Los Angeles Clippers slavil zmago z 88:74, Udrih pa je k zmagi v 22 minutah prispeval 14 točk, dva skoka in tri podaje. Manj uspešen je bil Primož Brezec v dresu Charlotte Bobcats, saj je na gostovanju pri Utah Jazz izgubil s 95:120, Brezec pa je odigral devet minut in v tem času v statistiko vpisal štiri točke in en skok.

Sicer pa je večer minil v znamenju vrnitve Yao Minga pod koše. Prvi zvezdnik kitajske košarke Yao Ming, eden ključnih članov moštva Houston Rockets, ki si je konec decembra zlomil desno golenico, je namreč zaigral na svoji prvi tekmi po večtedenskem počitku. Zdravniki so po več kot dveh mesecih prisilnega počitka le prižgali zeleno luč za Kitajčevo vrnitev pod koše. Njegova vrnitev pa Houstonu ni pomagala do zmage, saj so Cleveland Cavaliers v domači dvorani zmagali z 91:85.

Vse oči na tekmi v zvezni državi Ohio so bile sinoči po pričakovanju uprte v Kitajca v dresu Houstona. Slednji je sicer na svoji prvi tekmi po lanskem 23. decembru dosegel 16 točk in 11 skokov, vendar je bilo to premalo za razpoloženega zvezdnika domačih LeBrona Jamesa, ki je zbral 32 točk, 12 skokov in osem podaj ter pomagal Clevelandu do nove zmage, s katero je ostal na drugem mestu vzhodne konference. "To je bila ena tistih tekem, na katerih si ne smeš privoščiti napake, saj te ta sicer lahko drago stane. Obe moštvi sta dali vse od sebe, menim, da so navijači lahko gledali kakovostno košarko. Vesel sem, da smo zmagali," je po uspešnem večeru dejal James.

Mingova igra še niha

Petkratni udeleženec tekme zvezd "All-Star" Yao Ming, ki je zaradi zloma kosti izpustil kar 32 tekem, še ni pokazal vsega, kar zna; iz igre je v 27 minutah zadel le pet od skupaj 15 poskusov. "Danes nisem veliko igral. Le 27 minut je daleč od mojega povprečja (34,6 minute, op. p.), verjetno pa trener ni želel tvegati in je raje spremljal, kako se razvija moja igra. Dolgo časa je minilo, odkar sem nazadnje igral, zato ga razumem. Vse za ekipo," je po tekmi dejal Yao Ming, trener gostov Jeff Van Gundy pa je o igri svojega varovanca kratko in jedrnato dejal: "Ni še takšna, kot bi si želel. Precej niha, kar pa je razumljivo."

V preostalih tekmah so Detroit Pistons s 93:111 presenetljivo klonili proti Golden State Warriors, Orlando Magic je bil z 99:81 boljši od Milwaukee Bucks, Miami Heat pa z 88:81 od Atlanta Hawks.