Liga prvakov: Kaka bo gostil bivše

Razburljivostim v kvalifikacijah za SP 2010 bodo ta teden sledili obračuni 3. kola v nogometni ligi prvakov. V sredo bo na sporedu dvoboj med najuspešnejšima evropskima kluboma Real Madridom in Milanom.

Objavljeno
19. oktober 2009 14.14
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Sedemkratni evropski prvak Milan, ki se v tej sezoni spopada z nestalno formo, bo ohrabren z zmago proti Romi (2:1) v serie A odpotoval k devetkratnemu prvaku stare celine Real Madridu. Za Milančane sta na nedeljskem derbiju zadela Brazilca Ronaldinho in Alexandre Pato in končala slab niz štirih tekem brez zmage, s tem pa Madridčane opozorila, da jim na svojem štadionu Santiago Bernabeu ne bo lahko.

Real brez Ronalda

Real Madrid je po prihodu nekdanjega zvezdnika Milana Kakaja in najdražjega igralca na svetu Cristiana Ronalda v španski ligi dobil šest od sedmih tekem. Milan je na drugi strani v Italiji zmagal le trikrat na osmih tekmah.

V skupini C lige prvakov ima Real vseh šest točk, Milan po senzacionalnem domačem porazu proti Zürichu samo tri. Real je po prvem porazu v sezoni kmalu stopil nazaj na zmagovite tirnice in v soboto s 4:2 premagal Valladolid.

Ker je Ronaldo še vedno poškodovan, bo glavna nevarnost za igralce Milana njihov donedavni soigralec Kaka. Španci se zavedajo, da jih čaka največji preizkus v dosedanji sezoni. 250 milijonov dolarjev, ki so jih zapravili poleti, morajo upravičiti proti najboljšim klubom v Evropi. Zürich, ki ima prav tako tri točke, pa bo gostil razočarani Marseille, ki je še brez točk.

Za Inter zmaga nujna

V skupini F bo branilec naslova Barcelona skušala pozabiti na 0:0 iz Valencie in z zmago proti ruskemu prvaku Rubinu narediti velik korak k prvemu mestu. Barca v soboto prvič ni zmagala v španskem prvenstvu. Manjkala sta napadalca Thierry Henry in Zlatan Ibrahimović. Nastop obeh na jutrišnji tekmi je vprašljiv, saj trener Pep Guardiola noče ničesar tvegati na tekmi, na kateri so Katalonci izraziti favoriti.

Bolj razburljiva bi utegnila biti druga tekma v skupini med Interjem in Dinamom iz Kijeva. Inter ima po dveh tekmah samo dve točki in nov spodrsljaj bi lahko močno ogrozil njegovo uvrstitev med 16 najboljših. Zmaga pri Genoi s 5:0 je sicer vlila veliko samozavesti v tabor Joseja Mourinha, a Ukrajinci z Andrejem Ševčenkom so na tekmi v Barceloni dokazali, da so zelo trd tekmec. Za Inter bi utegnil zaigrati Samuel Eto'o, toda manjkala bosta zagotovo napadalca Diego Milito in Mario Balotelli.

Sevilla v Nemčiji oslabljena

Ta čas je vroča Sevilla, ki ima v ligi prvakov vseh šest točk, v španski ligi je samo 4 točke za Barcelono in je edina, ki je v tej sezoni premagala Real Madrid. V 3. kolu jo v skupini G v torek čaka drugouvrščeni Stuttgart. Sevilla je sicer v zadnjem kolu la lige klonila z 0:1 pri Deportivu, v Nemčiji ne bo mogla računati na vratarja Andresa Palopa, napadalca Renata in branilca Abdoulaya Konka.

Benitez drži pesti za Gerrarda in Torresa

Kar trije angleški klubi so v zadnjih dveh sezonah prišli med najboljše štiri in tudi tokrat jih bo težko zaustaviti. Manchester United, Chelsea in Arsenal imajo maksimalen izkupiček po dveh tekmah. Najbolj je ogrožen Liverpool, ki je v slabi formi tako v Evropi kot doma. Petkratni evropski prvaki so v ligi prvakov izgubili proti Fiorentini z 0:2, v domači ligi z 0:1 proti Sunderlandu. Trener Rafa Benitez jutri nujno potrebuje zmago proti vodilnemu Lyonu. V primeru novega poraza in zmage Fiorentine proti Debrecenu bi se znašel v zelo težkem položaju. Rdeči držijo pesti, da se bosta po lažjih poškodbah na Anfield vrnila kapetan Steven Gerrard in najboljši strelec Fernando Torres.

Arsenal: Brez podcenjevanja

Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson čaka na zdravniške izvide glede Wayna Rooneyja, Ryana Giggsa in Patricea Evraja, katerih nastop pri CSKA v skupini B je vprašljiv. Arsenal bo pri AZ Alkmaarju verjetno pogrešal Thea Walcotta, kapetan Cesc Fabregas pa svari pred podcenjevanjem nizozemskih prvakov. Chelsea čaka dvoboj proti zadnjeuvrščenemu Atleticu iz Madrida.

V skupini A se bosta za prvo mesto pomerila Bayern in Bordeaux.

Torkove tekme (vse ob 20.45)

Skupina E

Debrecen : Fiorentina

Liverpool : Lyon

Vrstni red: Lyon 6, Fiorentina in Liverpool po 3, Debrecen 0.

Skupina F

Barcelona : Rubin Kazan

Inter : Dinamo Kijev

Vrstni red: Barcelona 4, Dinamo 3, Inter 2, Rubin 1.

Skupina G

Rangers : Unirea

Stuttgart : Sevilla

Vrstni red: Sevilla 6, Stuttgart 2, Rangers in Unirea po 1.

Skupina H

AZ Alkmaar : Arsenal

Olympiakos : Standard Liege

Vrstni red: Arsenal 6, Olympiakos 3, Standard in Alkmaar po 1.


Sredine tekme

Skupina A

Bordeaux : Bayern

Juventus : Maccabi Haifa

Vrstni red: Bayern in Bordeaux po 4, Juventus 2, Maccabi 0.


Skupina B

CSKA Moskva : Manchester United (18.30)

Wolfsburg : Bešiktaš

Vrstni red: Manchester United 6, Wolfsburg in CSKA po 3, Bešiktaš 0.

Skupina C

Real Madrid : Milan

Zürich : Marseille

Vrstni red: Real Madrid 6, Zürich in Milan po 3, Marseille 0.

Skupina D

Porto : APOEL Nikozija

Chelsea : Atletico Madrid

Vrstni red: Chelsea 6, Porto 3, APOEL in Atletico po 1.