Lippi ne gre v London

V klubu ruskega milijarderja Romana Abramoviča so zavrnili govorice o pogajanjih z Marcelom Lippijem. Trener ostaja Jose Mourinho.

Objavljeno
02. februar 2007 13.55
Jose Mourinho
London - Vodstvo angleškega nogometnega prvaka Chelseaja je zanikalo novice, da je nekdanji selektor italijanske reprezentance Marcelo Lippi kandidat za prevzem moštva po morebitnem odhodu Portugalca Joseja Mourinha. Ta naj bi po domnevnem sporu z lastnikom Romanom Abramovičem razmišljal o odstopu.

"To so vse novinarske špekulacije. Nimamo nobene liste kandidatov, z nikomer se nismo pogovarjali. Mourinho ima z nami pogodbo do leta 2010 in obveznosti si želi opraviti do konca. Tudi pri naših ljudeh ima vso podporo," so v sporočilu za javnost zapisali pri trenutno drugem moštvu angleškega prvenstva.

Od kod so prišle govorice?

Portugalski strateg je med januarskim prestopnim rokom želel okrepiti moštvo ruskega milijarderja Abramoviča, a Chelsea tudi ob koncu meseca ni podpisal pogodbe z morebitnimi novimi igralci. Mourinho je izjavo komentiral, češ da to ni bila njegova odločitev.

Dolgojezični Lippi

Lippi, ki je italijansko izbrano vrsto popeljal do naslova svetovnih prvakov na lanskem svetovnem prvenstvu v Nemčiji, trenutno pa je brez dela, je v neki izjavi dejal, da so vodilni možje Chelseaja z njim stopili v stik in mu ponudili vodenje ekipe po koncu letošnje sezone.

Mourinho se brani

Mourinho je pred kratkim sam izrazil željo, da bi londonski klub vodil do konca svoje pogodbe. “Ni mi potrebno upati. Ostajam v Chelseaju, pogodba se izteče leta 2010, in le to je pomembno,” je dejal. “Trener sem danes, trener bom do konca letošnje sezone in verjamem, da bom ostal trener do konca leta 2010,” je dodal.

“Če bi verjel vsemu, kar preberem v časopisih, se za moje mesto poteguje vsaj enajst kandidatov, zato mediji zagotovo ne vplivajo name,” je še dejal Mourinho.