Liu Xiang bo vztrajal še do Londona

Kitajski atlet Liu Xiang, svetovni rekorder in olimpijski prvak v teku na 110 metrov z ovirami, je razkril, da domače olimpijske igre čez dve leti v Pekingu ne bodo znak za konec njegove že zdaj zelo uspešne kariere.

Objavljeno
25. december 2006 18.12
Liu Xiang je dobro poskrbel za trenerja
Peking - Kitajski atlet Liu Xiang, svetovni rekorder in olimpijski prvak v teku na 110 metrov z ovirami, je razkril, da domače olimpijske igre čez dve leti v Pekingu ne bodo znak za konec njegove že zdaj zelo uspešne kariere. "Odločil sem se že, da se v Pekingu ne bom poslovil. Rad bi tekmoval tudi še v Londonu 2012," je v pogovoru za časnik Beijing News povedal 23-letni Liu.

"Nameravam nastopiti tudi v Londonu. Teči želim tudi še potem, ko bom dopolnil 30 let, in tako dokazati, da nisem muha enodnevnica," je odločen Kitajec, ki bo eno glavnih domačih orožij na pekinških olimpijskih igrah. Pred dvema letoma je v Atenah kot prvi Kitajec dobil olimpijsko tekaško preizkušnjo, nekaj mesecev kasneje pa je v Lausanni postavil svetovni rekord na 110 metrov z ovirami s časom 12,88. Nedavno je na azijskih igrah v Dohi brez težav ugnal tekmece s časom 13,15.

Na Kitajskem so se zbali, da bodo velika medijska pozornost in z njo povezane obveznosti zvezdnika odvrnila od nadaljevanja po Pekingu, a si je Liu za zgled vzel Američana Allena Johnsona: "Tudi potem, ko je dopolnil 35 let, je še vedno dober. Tega sem sposoben tudi jaz. Ne le, da ga lahko premagam na stezi, želim tudi ostati tako dolgo aktiven."