Liu Xiang znova na zmagovitih stezah

Kitajski atletski zvezdnik Liu Xiang si je pritekel že tretji naslov državnega prvaka. Nekdanji olimpijski prvak in svetovni rekorder v teku na 110 metrov z ovirami trdi, da je poškodba ahilove tetive, ki mu je pokvarila nastop na OI v Pekingu, preteklost.

Objavljeno
26. oktober 2009 11.37
P. Z./STA
P. Z./STA
Peking - Eden najboljših tekačev na 110 metrov z ovirami na svetu Liu Xiang je na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu doživel veliko razočaranje, saj ga je poškodba prisilila k odstopu že v predtekmovanju.

Šestindvajsetletnemu atletu so nato decembra lani Ahilovo tetivo na desni nogi operirali v ameriškem Houstonu. "Po poškodbi sem dvomil, ali se bom sploh lahko še kdaj vrnil na atletske steze, a tekmo za tekmo se postopoma pobiram in s tem raste tudi upanje. Za letos sem si zadal cilj preteči razdaljo v 13,10 sekunde, prihodnje leto pa v času 13 sekund. Kdaj bom spet tekel pod 13 sekundami, pa težko napovem v tem trenutku," je za kitajsko državno televizijo dejal športnik, ki ga je operirala ista zdravniška ekipa kot Yao Minga, kitajskega košarkarskega zvezdnika v ligi NBA.

Naslov kitajskega prvaka v teku na 110 m z ovirami je v Šanghaju rojeni tekač na kitajskih igrah osvojil v času 13,34, kar je daleč od njegovega najboljšega osebnega dosežka 12,88 in svetovnega rekorda 12,87.