Liuzzi v Force India zamenjal Fisichello

V nedeljo bo na dirki za veliko nagrado Italije v Monzi za Force India namesto Giancarla Fisichelle, ki se je preselil k Ferrariju, dirkal še en Italijan Vitantonio Liuzzi, so sporočili iz indijskega moštva.

Objavljeno
07. september 2009 13.50
P. Z.
P. Z.
Silverstone - Giancarlo Fisichella, ki je presenetljivo osvojil drugo mesto na zadnji dirki v Spaju, se je preselil k svetovnim prvakom Ferrariju kot zamenjava za rojaka Luco Badoerja. Slednji se ni izkazal na dveh dirkah, na katerih je zamenjal poškodovanega Felipeja Masso.

Liuzzi je bil rezervni voznik za Force India, ki ima sicer sedež v Silverstonu. Nazadnje je nastopal za Toro Rosso leta 2007. Lahko se pohvali s šestim mestom na deževni dirki na Kitajskem. Preden se je leta 2006 preselil v Toro Rosso, je odpeljal štiri dirke za Red Bull v sezoni 2005.

"Presrečen sem, da lahko dam Toniu priložnost za vrnitev v sedež formule 1. To je bila njegova velika želja v zadnjih dveh letih," je izjavil lastnik moštva Vijay Mallya: "Force India je postalo zelo konkurenčno moštvo in potrebujemo voznika, ki bo to lahko potrdil. Prepričan sem, da bo izkoristil nepričakovano darilo."

Force India je doslej v svetovnem prvenstvu sodeloval na 30 dirkah, prve točke pa osvojil na VN Belgije 30. avgusta, ko je bil Fisichella kar drugi, pred tem pa imel najboljši štartni položaj.  Zdaj, ko je znano, da Indijci lahko posežejo na vrh, sta se Liuzzi in Nemec Adrian Sutil znašla v lepi priložnosti, da tudi v Monzi osvojita točke.

"Komaj čakam, da ponovno sedem v avto v delovni obleki, še posebej, ker bo to na domačem dirkališču v Monzi," je žarel Italijan, ki je nazadnje vozil VJM02 na testiranjih v Veliki Britaniji 3. septembra: "Prepričan sem, da lahko poskrbim za nadaljevanje našega napredka. Sem dobro pripravljen in zelo motiviran."