Ljubljančani že v velikem finalu, Jeseničani zapravili lepo priložnost

Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 9. kroga drugega dela državnega prvenstva premagali ŠD Alfo. Jeseničani pa so kljub borbeni igri vso tekmo zapravili že skorajda dobljen dvoboj.

Objavljeno
06. marec 2007 21.55
Ljubljana/Jesenice - Hokejisti Zavarovalnice Maribora Olimpije so v tekmi 9. kroga drugega dela državnega prvenstva premagali ŠD Alfo s 5:2.

Z novo zmago so si hokejisti ZM Olimpije tri kroge pred koncem drugega dela prvenstva že zagotovili uvrstitev v veliki finale, za potrditev prvega mesta pred finalnimi boji pa potrebujejo še tri točke. V prvih 40 minutah so domači tokrat igrali zelo slabo, brez pravega žara, kar je Vevčanom omogočilo, da so bili povsem enakovredni. Po dveh tretjinah so bili gostje iz ljubljanskega predmestja celo v prednosti po strelih v okvir vrat (21-20). A domači so z goloma Louja Dickensona in Mateja Hočevarja vendarle tesno vodili z 2:1.

Kot kaže je trener zeleno-belih Ildar Rahmatuljin pred zadnjim delom v slačilnici nekoliko povzdignil glas, saj so njegovi igralci samo v zadnjih 20 minutah sprožili tri strele več kot prej v dveh tretjinah skupaj, za nameček pa je bila tudi zbranost na višji ravni in pričakovana zmaga je ostala doma. V polno sta v razmaku petih minut zadela še Mitja Šivic dvakrat ter Andrej Hebar.

Acroni Jesenice - Banque Royale Slavija 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)

Hokejisti Banque Royale Slavije so v tekmi 9. kroga drugega dela državnega prvenstva v gosteh premagali Acroni Jesenice s 5:3 (1:1, 1:0, 3:2).

Jeseničani so s svojim drugim moštvom kljub borbeni igri vso tekmo zapravili že skorajda dobljen dvoboj in s tem veliko priložnost, da si zagotovijo odlično izhodišče za uvrstitev v finale državnega prvenstva.

Igralci Slavije so začeli zelo podjetno in želeli izid čim prej obrniti v svojo korist, toda domači so skorajda vso tekmo bili po borbeni igri enakovreden nasprotnik. Založani so po dveh tretjinah sicer tesno vodili, vendar se mladi Jeseničani niso predali. Najprej je Jakopič izenačil, štiri minute kasneje pa je Bremec svoje moštvo celo povedel v vodstvo. Toda neizkušenost se je pokazala še v isti minuti, saj so domači hitro prejeli izenačujoči zadetek, ta pa je dal krila Slaviji, ki je nato z zadetkom Burnika šest minut pred koncem spet povedla. Domači so poskušali še z zadnjo možnostjo ter minuto pred koncem iz igre potegnili vratarja, vendar so jim tekmeci zabili še gol v nebranjena vrata in zapečatili njihovo usodo.