Ljudski vrt bo znova pokal po šivih

Za morda odločilno tekmo Slovenije v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010 v JAR proti Poljski, ki bo 9. septembra v Mariboru, vlada veliko zanimanje. Prodanih je že prek 6.000 vstopnic.

Objavljeno
26. avgust 2009 16.56
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Slovenska nogometna reprezentanca bo 9. septembra igrala osmo kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2010. Dvoboj s Poljsko v Ljudskem vrtu bo tudi eden odločilnih, zato ne preseneča dobra prodaja vstopnic za omenjeno tekmo. Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da so v dveh dneh prodali že 6.462 vstopnic.

Kot so še sporočili z NZS, se je poljska zveza medtem odločila, da se bo ogradila od navijaških skupin, ki so v preteklosti povzročale nerede, in je na NZS naročila samo 550 vstopnic, večinoma zgolj za svoje goste.

Sicer pa so najcenejše vstopnice, po pet evrov na južni tribuni, na voljo organiziranim navijaškim skupinam. Vstopnice na severni tribuni so na prodaj po 15 evrov za odrasle in osem evrov za otroke do 14 let. Sedež na centralnih tribunah Ljudskega vrta pa stane 25 evrov za odrasle in 13 evrov za otroke do 14 let.

Selektor Slovenije Matjaž Kek bo seznam igralcev, na katere bo računal na pripravljalni tekmi z Anglijo (5. septembra na Wembleyju) in kvalifikacijski s Poljsko, objavil v četrtek, medtem ko se bodo nogometaši zbrali v ponedeljek na Ptuju.

Slovenija je doslej odigrala sedem tekem in je z 11 točkami na tretjem mestu skupine 3. Vodi Slovaška, ki je na šestih tekmah zbrala 15 točk, druga je Severna Irska (13 točk) z enakim številom tekem kot Slovenija, četrta Poljska (šest tekem, deset točk), peta Češka (šest tekem, osem točk), zadnji pa San Marino (osem tekem, nič točk).

Do konca ciklusa bo Slovenija igrala že omenjeno tekmo proti Poljski doma (9. septembra) ter proti Slovaški (10. oktobra) in San Marinu (14. oktobra) v gosteh.