Loeb in Sordo razred zase

Citroenova voznika Francoz Sebastien Loeb in Španec Dani Sordo vodita po drugi etapi relija Monte Carlo. Loeb ima pred moštvenim kolegom 25 sekund naskoka.

Objavljeno
19. januar 2007 22.47
Sebastien Loeb
Monte Carlo - Citroenova voznika Francoz Sebastien Loeb in Španec Dani Sordo vodita po drugi etapi relija Monte Carlo. Na uvodni letošnji dirki svetovnega prvenstva ima trikratni svetovni prvak Loeb pred moštvenim kolegom 25 sekund naskoka. Na tretjem mestu je lanski zmagovalec te dirke Finec Marcus Groenholm (Ford), ki pa za trikratnim svetovnim prvakom zaostaja že minuto in 15 sekund.

Z dvema minutama in pol zaostanka je na četrtem mestu Avstralec Chris Atkinson (Subaru), drugi Fordov dirkač Mikko Hirvonen pa na petem mestu zaostaja že slabe tri minute.

Loebu kot kaže ne moreta do živega ne menjava dirkalnika ne okrevanje po poškodbi. Z novim Citroenovim orožjem, dirkalnikom C4 WRC, je hitro začel že na četrtkovih nočnih hitrostnih preizkušnjah, dobro pa nadaljeval tudi na šestih petkovih. Vmes se mu je Sordo sicer približal le na šest sekund, toda do konca dneva je Francoz stvari postavil na svoje mesto in povečal naskok pred tekmecem iz lastnega moštva. Povsem brez zapletov pa vendarle ni šlo, saj je imel Loeb na najdaljšem, kar 46 kilometrov dolgem "brzincu" v Ardechu večkrat težave z zavorami.

Reli, letos so ga prestavili 300 kilometrov severno od kneževine v okolico mesta Valence, se bo s šestimi hitrostnimi preizkušnjami nadaljeval v soboto, končal pa v nedeljo, ko bo na sporedu še zaključni superspecial na ulicah Monaka.