Loeb prevzel vodstvo v Kataloniji

Francoski dirkač Sebastien Loeb vodi po drugem dnevu relija po Kataloniji. Branilec lanskega naslova ima poldrugo sekundo prednosti pred drugouvrščenim Špancem Danijem Sordom.

Objavljeno
03. oktober 2009 17.51
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Madrid/Barcelona - Francoski dirkač Sebastien Loeb (Citroen) vodi po drugem dnevu relija po Kataloniji, letošnje enajste preizkušnje za točke svetovnega prvenstva. Branilec lanskega naslova ima poldrugo sekundo prednosti pred drugouvrščenim Špancem Danijem Sordom (Citroen), tretjeuvrščeni Finec Mikko Hirvonen (Ford) pa zaostaja že 48 sekund.

Na katalonskem reliju nastopa tudi slovenski dirkač Miran Jerman (Peugeot). Koprčan je lansko preizkušnjo končal na 37. mestu, po prvem dnevu letošnje dirke pa je zasedel 40. mesto. Na današnjih preizkušnjah je nazadoval za 17 mest in je trenutno na skupnem 57. mestu, v skupini N pa je 25.

V skupnem seštevku svetovnega prvenstva po desetih od 12 dirk vodi Hirvonen z 78 točkami, Loeb pa za njim zaostaja pet točk. Hirvonen in Loeb sta edina, ki še imata možnosti za letošnji naslov, tretjeuvrščeni Sordo namreč zaostaja že 28 točk.

Novi pogodbi za Loeba in Sorda


Vodstvo moštva Citroen Racing je uradno podaljšalo pogodbi s svojima dirkačema Francozom Sebastienom Loebom in Špancem Danijem Sordom. Petkratni svetovni prvak v reliju Loeb je dobil novo dveletno pogodbo, Sordo pa enoletno.

Loeb, ki ne skriva zanimanja za selitev v kakšen drugi bencinski šport (formula 1 ali motoGP), bo lahko Citroenovo ekipo zapustil po letu dni.