Lorbek nadaljuje z odličnimi predstavami

Slovenski reprezentant Erazem Lorbek  blestel na tekmi španskega košarkarskega superpokala, ko je k zmagi Barcelone s 86:82 nad Realom iz Madrida prispeval 12 točk.

Objavljeno
04. oktober 2009 14.43
An.B./STA
An.B./STA
Las Palmas - Slovenski reprezentant Erazem Lorbek je v soboto zvečer blestel na tekmi španskega košarkarskega superpokala, ko je k zmagi Barcelone s 86:82 nad Realom iz Madrida prispeval 12 točk. Za Barco igra še en slovenski reprezentant Jaka Lakovič, ki ni vknjižil točke, je pa v štirih minutah pod obročema dosegel podajo.

 

Na Kanarskih otokih, v dvorani Insular de Deportes, domu Gran Canarie, je ekipa Xavija Pascuala zaostajala za deset točk, potem pa so Katalonci po zaslugi MVP tega prvenstva Juana Carlosa Navarra (22 točk), zasluženo slavili zmago proti večnim tekmecem iz španske prestolnice.

 

Lorbek, ki se je to poletje iz moskovskega CSKA preselil h katalonskemu velikanu, je bil med najboljšimi strelci Barcelone. Na parketu je preživel več kot 30 minut, vpisal pa je tudi štiri podaje. Natančnejša od njega sta bila le Navarro, ki je vknjižil tudi pet podaj, in Boniface N'Dong (13). Pri Realu je bil s 17 točkami najnatančnejši Jorge Garbajosa, pet manj pa jih je dosegel Pablo Prigioni.