Lorenzo izkoristil napaki Rossija in Pedrosa

Španec Jorge Lorenzo je zmagovalec 12. dirke motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Svetovni prvak Valentino Rossi je odstopil.

Objavljeno
31. avgust 2009 00.13
P. Z./STA
P. Z./STA
Indianapolis - Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je zmagovalec 12. dirke motociklističnega svetovnega prvenstva v razredu motoGP. Lorenzo je v Indianapolisu slavil pred Alexom De Angelisom iz San Marina in Američanom Nickyjem Haydnom. Svetovni prvak in vodilni v skupni razvrstitvi, Italijan Valentino Rossi (Yamaha), je odstopil.

To je bila prva zmaga za Lorenza v Indianapolisu. Bil je sicer zelo hiter ves vikend, vendar sta mu delo močno olajšala glavna konkurenta. Dani Pedrosa (Honda), ki je imel najboljši štartni položaj, je šel prenizko v zavoj in v 4. krogu zletel s steze. Končal je na 10. mestu. Pet krogov kasneje je Lorenzov moštveni tekmec na Yamahi storil podobno napako in končal v travi. Dirke ni nadaljeval. To je bilo prvič po Valencii 2007, da šestkratni svetovni prvak ni končal dirke.

V skupnem seštevku še naprej vodi Rossi z 212 točkami. Lorenzo jih ima zdaj 187, Casey Stoner (Ducati) 150 in Pedrosa 141.