Los Angeles Detroitu pristrigel krila

Za hokejisti v severnoameriški ligi NHL je naporen večer, saj so na sobotnih tekmah nastopili igralci 22 moštev. Med njimi je bil tudi edini Slovenec v elitni ligi Anže Kopitar.

Objavljeno
07. januar 2007 11.50
Ottawa Senators - New Jersey Devils 2:3
Los Angeles - Za hokejisti v severnoameriški ligi NHL je naporen večer, saj so na sobotnih tekmah nastopili igralci 22 moštev. Med njimi je bil tudi edini Slovenec v elitni ligi Anže Kopitar, ki je za slavje proti Rdečim krilom iz Detroita s 4:2 prispeval podajo za tretji zadetek.

V preostalih dvobojih je Boston premagal Philadelphio s 4:3, enak je bil izid na tekmi v Torontu, le da so slavili gostje iz Buffala, s 3:4 pa se je končal tudi obračun med Montrealom in newyorškimi Rangerji. Ottawa je klonila z New Jerseyjem z 2:3, Nashville pa je s tem izidom doma premagal St. Louis. Calgary je Dallas odpravil s 4:2, San Jose Columbus s 5:2, Carolina pa je bila od Otočanov iz New Yorka boljša s 4:2. Washington je po podaljšku strl Atlanto s 3:2, medtem ko so hokejisti Colorada za zmago v Minnesoti potrebovali kazenske strel.

Kraljem v Staples Centru ni kazalo prav dobro, saj so favorizirani gostje iz Detroita svojo vlogo upravičili in z zadetkoma Krisa Draperja in Mikaela Samuelssona na začetku prve in druge tretjine povedli z 2:0. Toda sledil je preobrat, za izenačenje sta v treh minutah drugega dela poskrbela Lubomir Višnovsky in Rob Blake, Los Angeles pa je z dobro igro in razpoloženim vratarjem Mathieujem Garonom (32 obramb) prišel na svoj račun v zadnjem delu tekme. V vodstvo je domače popeljal Michael Cammalleri, ko so imeli Kralji na ledu igralca več - podal je Kopitar - za piko na i in prvo zmago nad Detroitom po 12 zaporednih porazih pa je poskrbel Sean Avery dobro minuto pred koncem, ko so pri Detroitu s šestimi igralci v polju in brez vratarja skušali izsiliti podaljšek. Pri Rdečih krilih v ekipi zaradi poškodbe ni bilo Pavla Dacjuka, že peto tekmo pa so bili tudi brez Chrisa Cheliosa, ki prisilno počiva zaradi incidenta v svojem športnem baru v Detroitu, ko so v prepiru do smrti zabodli dva uslužbenca.

Rangerji so svoj niz zmag podaljšali na štiri, odločilni gol za zmago nad Montrealom pa je šest minut pred koncem tekme prispeval Matt Cullen. Junak dvoboja v Ottawi, kjer so Vragi slavili s 3:2, je bil Brian Gionta z dvema goloma, izkazal pa se je tudi vratar gostov Martin Brodeur s 33 obrambami. Dva gola je dosegel tudi Marc Savard ter s tem prispeval levji delež k zmagi Bostona nad Philadelphio, saj je bil tudi podajalec pri preostalih dveh. "Dvojček" je uspel tudi Erik Colu, ki je s tem pomagal Carolini do zmage nad slabšo newyorško ekipo.

Dva gola na tekmi je zbral tudi Aleksander Semin, prvič je za Washington zadel v rednem delu, drugič pa v 17. sekundi podaljška, ko je svoji ekipi zagotovil zmago nad Atlanto. Z golom in podajo se je za moštvo iz prestolnice odlikoval tudi Aleksander Ovečkin. St. Louis si še naprej zaman prizadeva za zmago nad Nashvillom. Tokrat so v medsebojnih tekmah doživeli že 13. zaporedni poraz, Jason Arnott, Vernon Fiddler in J.P. Dumont pa so bili režiserji zmage domače ekipe. Tekma v San Joseju je minila v znamenju prvega "hat-tricka" v karieri Ryana Cloweja, Joe Thornton pa je zmago nad Columbusom dodal tri podaje.

Izidi:

Boston Bruins - Philadelphia Flyers      4:3
Ottawa Senators - New Jersey Devils      2:3
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres     3:4
Nashville Predators - St. Louis Blues    3:2
Calgary Flames - Dallas Stars            4:2
San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets  5:2
Los Angeles Kings - Detroit Red Wings    4:2
(Anže Kopitar 20 minut, podaja za Los Angeles)
Minnesota Wild - Colorado Avalanche      1:2 (kazenski streli)
Washington Capitals - Atlanta Thrashers  3:2 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - New York Islanders 4:2
Montreal Canadiens - New York Rangers    3:4