Luka Špik s hudo poškodbo prstanca

Luka Špik je bil operiran zaradi vnetja tetive na prstancu desne roke.Ostali slovenski veslači se ta konec tedna odpravljajo na zadnje bazične priprave v Črno goro.

Objavljeno
01. marec 2007 16.38
Srebrna olimpijca Iztok Čop in Luka Špik
Bled - Po Iztoku Čopu, ki je moral pred časom na operacijo nosu, je moral pod nož zaradi vnetja tetive na prstancu desne roke tudi Luka Špik. Težave so se Špiku pojavile konec prejšnjega tedna, že v nedeljo pa je moral na operacijo in zato bo izpustil tudi reprezentančne enotedenske priprave v Kotorju, kamor se veslači odpravljajo v petek.

"Najprej sem upal, da ne bo treba na operacijo, a se je na žalost zasukalo drugače. Trenutno imam še svežo rano in jemljem antibiotike. Z desno roko še nekaj časa ne bom mogel resno trenirati in prav nič ne nameravam prehitevati. Najprej naj se vse lepo zaceli, saj se bojim, da bi v nasprotnem primeru podaljšal zdravljenje," je povedal Špik in nekoliko v šali dodal, da ima vsake tri leta prav v februarju težave s takšno ali drugačno poškodbo.
Blejski veslač pravi, da bo zaradi poškodbe tudi letos začetek sezone verjetno nekoliko slabši. "Te skupinske priprave mi bodo zanesljivo manjkale. Časa do SP je veliko, vendar bo vsaj na začetku nekaj težje, nato pa bom skušal zamujeno nadoknaditi, kar mi je doslej vselej uspelo. Seveda je težje na ta način, kot pa če se lahko v miru pripraviš na sezono, a ne bom sedel križem rok. Zdaj bom pač nekaj časa bolj delal na kondiciji, saj roke ne morem in ne smem obremenjevati."

Tudi letos Čop in Špik skupaj v dvojnem dvojcu

Tudi v letošnji sezoni se Špik vidi v dvojnem dvojcu z Iztokom Čopom, ki je med tednom že razkril, da bo tudi letos to najverjetnejša kombinacija za SP. "Pričakujem klasično sezono v kateri bo najprej poudarek na enojcih,pozneje pa bova z Iztokom v dvojnem dvojcu, če bova seveda oba normalno pripravljena. Kot vedno so najini cilji tudi letos visoki."

Čop in drugi slovenski veslači se ta konec tedna odpravljajo na zadnje bazične priprave v Črno goro. Po tradiciji bodo nekoliko višje temperature, čeprav je tudi na Bledu letos že dovolj toplo, a je delo v tujini bolj intenzivno. Priprave bodo v slovenskem taboru skušali izkoristiti za zadnje nabiranje kondicije in tudi že za prve poskuse pri oblikovanju posadk.