Madžari premočni

Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja serije Euro Challenge na Bledu izgubila z Madžarsko s 3:4. V prvi tekmi drugega dne je bila Italija s 3:0 boljša od Hrvaške.

Objavljeno
16. december 2006 23.15
Bled - Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja serije Euro Challenge na Bledu izgubila z Madžarsko s 3:4 (1:0, 2:4, 0:0). V prvi tekmi drugega dne je bila Italija s 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) boljša od Hrvaške.

Slovenski hokejisti so drugi dvoboj blejskega turnirja začeli z vratarjem Gabrom Glavičem. Ob igralcu več je Aleš Krajnc že v tretji minuti s pravo "bombo" stresel prečko madžarskega gola, nato so se domači ubranili madžarske prednosti, ko so imeli tekmeci več kot minuto na ledu dva igralca več. Slovenci so bili boljši, toda neučinkoviti. Strel Davida Rodmana je vratar Krisztian Budai ubranil, Jaka Avgustinčič in Jurij Goličič pa sta v 18. minuti izpeljala dobro akcijo, a brez uspešnega zaključka. Do prvega gola pa so Slovenci prišli prav v zadnji sekundi uvodnega dela tekme, ko sta bila zapored izključena dva Madžara, Marcel Rodman pa je ob le treh tekmecih spravil plošček v mrežo.

Tudi drugi del se je za "rise" začel zelo dobro; še vedno ob številčni prednosti 5-3 je že v 24. sekundi Marcel Rodman zadel še enkrat. A se je nato ustavilo, nevaren poskus Borisa Pretnarja v 25. minuti je Budai komajda še ustavil s telesom pred golovo črto, sledile pa so madžarske minute. Najprej so slovenski tekmeci vrnili z enako mero in na polovici dvoboja znižali, ko so imeli na ledu dva igralca več. Sledil je nov gol dve minuti kasneje, ko je bil pri Slovencih na klopi za kaznovane Jurij Goličič, slovenska obramba pa ni bila najbolj zbrana. Presenečenj pa s tem še ni bilo konec, saj je le 40 sekund kasneje moral Glavič po strelu osamljenega Viktorja Tokajija še enkrat po plošček v svojo mrežo. Pomagala pa ni niti minuta odmora selektorja Teda Satorja, kajti domači igralci so v 32. minuti prejeli še poceni četrti gol, plošček je tik ob vratnici v gol poslal Artjom Vaszjunyn. Na srečo so se Madžari v svojem naletu ustavili pri štirih zadetkih, za upanje pred nadaljevanjem pa je v 35. minuti s silovitim strelom in golom za 3:4 poskrbel Tomi Hafner.

Po uvodnih minutah zadnjega dela, ko je bila igra raztrgana, izključitev pa veliko, so se Slovenci ujeli in silovito pritisnili. Ob strelih Terlikarja, Hafnerja in predvsem Krajnca je imel gostujoči vratar veliko dela, vendar plošček nikakor ni šel v mrežo. V 51. minuti je sodnik razveljavil zadetek Madžarov, minuto kasneje pa se brata Rodman nista najbolje znašla v gneči pred madžarskim golom. Slovenija nato kljub še nekaj priložnostim ni zadela tudi ob številčni prednosti, tako da je ostalo pri tesni zmagi Madžarske.