Magath sedaj v Hamburgu

Nemški nogometni trener Felix Magath, ki so ga v sredo nenapovedano odpustili pri velikanu Bayernu iz Münchna, bo poslej vodil nogometaše Hamburger SV-ja.

Objavljeno
01. februar 2007 15.55
Magath odpuščen pri Bayernu, Doll pri HSV-ju
München/Leipzig - Nemški nogometni trener Felix Magath, ki so ga v sredo nenapovedano odpustili pri velikanu Bayernu iz Münchna, bo poslej vodil nogometaše Hamburger SV-ja in jih skušal rešiti pred izpadom v drugoligaško konkurenco. Magath naj bi HSV prvič vodil že na sobotni prvenstveni tekmi proti berlinski Herthi BSC.
V Hamburgu so le nekaj ur pred tem odpustili trenerja Thomasa Dolla, saj se je ekipa iz največjega nemškega pristanišča znašla na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice.

Do konca sezone bo vodenje nemškega državnega in pokalnega nogometnega prvaka iz Münchna prevzel Ottmar Hitzfeld , ki je Bavarce že vodil med leti 1998 in 2004.

Za Magatha usoden neodločen rezultat

Usodo 53-letnega Magatha je zapečatil neodločen izid 0:0 na torkovi tekmi z Bochumom, četrto mesto na lestvici Bundeslige in pet točk zaostanka za vodilnim Werderjem iz Bremna pa za vodstvo kluba nista sprejemljiva. Še pred začetkom sezone je bil Magath trdno v sedlu, saj je pogodbo podaljšal še za eno leto do junija 2008.

Heyneckes odšel prostovoljno

V senci Bayernove zamenjave je v sredo še en klub v Bundesligi ostal brez trenerja. Dosedanji trener Borussie iz Mönchengladbacha Jupp Heynckes se je za slovo določil sam, potem ko je njegova ekipa igrala neodločeno 0:0 z Nürnbergom. Začasno ga bo zamenjal pomočnik Jos Luhukay.

Že šest menjav trenerjev v letošnji sezoni Bundeslige

Sicer je to že šesta trenerska menjava v letošnji sezoni in 301. v 44-letni zgodovini Bundeslige. Poleg že omenjenih Magatha, Dolla in Heynecksa so brez klubov ostali še Peter Neurer (Hannover 96), Bert van Marwijk (Borussia Dortmund) in Dieter Hecking (Alemannia Aachen).