Maja Sajovic svetovna prvakinja v Predazzu

Na 11. SP v paraskiju je ekipa Elana (Lah, Pristavec, Ban in Bečan) osvojila tretji zaporedni naslov med ekipami, Maja Sajovic je med posameznicami postala svetovna prvakinja. Njen uspeh pa sta s srebrom in bronom dopolnila Lah in Bečan.

Objavljeno
24. marec 2007 17.02
Irena Avbelj znova v formi
Predazzo - Enajsto svetovno prvenstvo v paraskiju je Sloveniji prineslo nov velik uspeh. Potem ko je ekipa Elana v postavi Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Uroš Ban in Matej Bečan osvojila tretji zaporedni naslov med ekipami, je danes v Predazzu uspeh kariere dosegla še Maja Sajovic, ki je postala svetovna prvakinja med dekleti. Njen uspeh sta s srebrom in bronom v moški konkurenci dopolnila še Lah in Bečan, Slovenci pa se tako domov vračajo z dvema zlatima medaljama ter srebrom in bronom.

Irena Avbelj ima naslednico

Maja Sajovic je bila odlična že po veleslalomu, ki ga je opravila brezhibno, v skokih na cilj pa tekmicam prav tako ni dovolila prevzeti vodstva. Sajovičeva se je po dveh drugih mestih in tretjemu tako končno zavihtela na svetovni prestol v paraskiju, kjer je nasledila svojo kolegico iz reprezentance Ireno Avbelj, ki je bila tokrat peta.

"Nisem smela razočarati sestre, ki mi je že pred prvenstvom napisala, naj ne skrbim in naj bom prva. V paraskiju mi je manjkalo samo še zlato, ki je tokrat moje in se ga zelo veselim, to pa je praktično krona kariere v tem športu. Vesela sem, da sem vso zimsko sezono držala pravo formo, sad tega pa je naslov svetovne prvakinje," je bila zadovoljna Sajovičeva, ki so ji bile na kožo pisane tudi odlične razmere v Predazzu.

V moški konkurenci so morali naši premoč priznati le Nemcu Heiblu

Tudi v moški konkurenci so bili Slovenci ves čas v ospredju, za dve odličji pa sta poskrbela Lah s srebrom in Bečan z bronom, ki sta morala priznati premoč le Nemcu Reinholdu Heiblu. "Forma je bila zelo dobra, predvsem sem vesel tretjega zaporednega naslova med ekipami. Seveda tudi srebrna medalja v posamični konkurenci ni kar tako, bil sem motiviran tudi za zlato, kar je cilj vsakega posameznika, a je bil Heibel tokrat za odtenek boljši," je ocenil prvenstvo najuspešnejši moški udeleženec prvenstva Lah.

Padalci so tako končali zimsko sezono, Slovenci zelo uspešno, zdaj pa se začnejo priprave na letno sezono, kjer jih čaka šest tekem za svetovno serijo (nekdanji evropski pokal), glavni cilj sezone pa je evropsko prvenstvo septembra v Osijeku.