Mali "Hurikan" v Hamburgu

Nemško moštvo Hamburg Sea Devils, ki se pripravlja na novo sezono evropske lige v ameriškem nogometu (NFL Europe) se je okrepilo z Johnom Davidom Washingtonom, sin slavnega hollywoodskega igralca Denzela Washingtona.

Objavljeno
02. april 2007 20.00
Washington mlajši je podpisal za Hamburg Sea Devils
Hamburg - Nemško moštvo Hamburg Sea Devils, ki se pripravlja na novo sezono evropske lige v ameriškem nogometu (NFL Europe), je v zadnjem času pogosto v središču medijske pozornosti. Vzrok za to pa vsaj za zdaj še niso odmevni izidi, liga se namreč začne 14. aprila, temveč odmevni podpisi pogodb. Potem ko je v začetku marca član Hamburga postal nekdanji britanski atlet in evropski prvak v sprintu Dwain Chambers, ta se je atletski karieri odpovedal po dopinški aferi, je danes z nemško ekipo sodelovanje sklenil še John David Washington, sin slavnega hollywoodskega igralca Denzela Washingtona.

Triindvajsetletni Washington, njegov oče je bil leta 1992 nominiran za najboljšo moško vlogo v filmu Malcolm X, sedem let kasneje v isti kategoriji za film o boksarju Rubinu "Hurikanu" Carterju, leta 2001 pa je filmsko akademijo navdušil z glavno vlogo v Dnevu za trening, je nove delodajalce prepričal na pripravah v Tampi.

Sicer pa NFL Europe združuje šest klubov, ki nastopajo v tem tekmovanju: Amsterdam Admirals, Berlin Thunder, Cologne Centurions, Frankfurt Galaxy, Hamburg Sea Devils in Rhein Fire.