Manadoujeva si je zaželela pravega življenja

Pri komaj 22 letih se je francoska plavalna šampionka Laure Manaudou odločila, da bo končala kariero, v kateri je osvojila naslov olimpijske in svetovne prvakinje. Mlada športnica želi v življenju uživati.

Objavljeno
18. september 2009 12.18
P. Z./STA
P. Z./STA
Pariz - "Odločila sem se. Končala bom," je Laure Manadou izjavila za francoski časnik Le Parisien: "Od januarja sem se naučila, kako skrbeti zase. Uživam v življenju, ki ga prej nisem imela." Plavalka je januarja sporočila, da so bo vzela nekaj časa zase, zdaj pa se je odločila za vedno končati športno pot.

Francozinja je bila olimpijska prvakinja že leta 2004 v Atenah pri svojih 17 letih, kjer je osvojila skupaj tri medalje. "Dokončno sem se odločila. Nikakor ne gre za nepremišljeno zadevo. Ta stvar je v meni zorela dalj časa. Težave sem imela že lani, ko sem se za treninge lahko motivirala le zaradi olimpijskih iger v Pekingu, letos sem si nato privoščila premor in zdaj vem, da sem končala kariero. V življenju sem osvojila vse možne naslove, več kot sem na začetku kariere sanjala, zdaj pa bom premislila, kaj bom počela v prihodnje," je med drugim povedala 22-letna Francozinja.

Manaudoujeva je plavalni svet presenetila že leta 2004 v Atenah, nato je leta 2005 osvojila tri naslove na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, leto dni kasneje na evropskem prvenstvu v velikih bazenih pa kar sedem medalj, od tega štiri zlate. Zadnjič je zablestela na svetovnem prvenstvu marca 2007 v Melbournu, kjer se je petkrat zavihtela na zmagovalni oder, dvakrat na najvišjo stopničko. Nekaj mesecev kasneje se je razšla s trenerjem Philippom Lucasom in kot je priznala zdaj, je potem izgubila tudi pravo voljo za treninge.

Tudi zaradi svojega prijetnega izgleda je bila Manaudoujeva zelo priljubljena in redna gostja tabloidnih časopisov. Nekaj časa je prijateljevala z italijanskim plavalcem Luco Marinom, zdajšnjim fantom italijanske šampionke Federice Pellegrini.