Manchester United ima težko zgodovino

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, Alex Ferguson, in legendarni Bobby Charlton, sta predstavila knjigo o zgodovini omenjenega kluba.

Objavljeno
12. december 2006 10.30
Sir Bobby Charlton in Sir Alex Ferguson
London - Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda, Alex Ferguson, in legendarni Bobby Charlton, ki je nekdaj tudi nosil dres "rdečih vragov", sta v ponedeljek predstavila knjigo o zgodovini omenjenega kluba. "Zgodba Manchester Uniteda je edinstvena," je dejal Charlton, ki je v knjigi zapisan kot najboljši nogometaš v zgodovini kluba z Old Trafforda.
Za Charltonom sta se uvrstila George Best in Roy Keane. Zdajšnji zvezdnik madridskega Reala David Beckham - za Manchester je kot poklicni nogometaš igral med letoma 1992 in 2003 - je šele na 14. mestu.

Knjiga z naslovom "United Opus" ima 850 strani in tehta kar 35 kilogramov. Število izvodov je omejeno na 10.000, cena knjige pa je 3000 funtov (4441 evrov). "Z Alexom sva morala podpisati vseh 10.000 knjig. Vzelo nam je dva ali tri mesece," je pojasnil Charlton.

Nekdanji predsednik Južnoafriške republike Nelson Mandela je svoj izvod dobil že julija med predsezonsko turnejo Manchester Uniteda.