Manjkali vsaj štirje Risi

Redni decembrski pripravljalni turnir štirih hokejskih reprezentanc je pustil za seboj mešane občutke. Slabi so se mešali z dobrimi, končni razplet s 1. mestom za slovensko reprezentanco pa je privabil dobro voljo in samozavest.

Objavljeno
19. december 2006 08.00
Bled, Jesenice – Redni decembrski pripravljalni turnir štirih hokejskih reprezentanc je pustil za seboj mešane občutke. Slabi so se mešali z dobrimi, končni razplet s 1. mestom za slovensko reprezentanco pa je privabil dobro voljo in samozavest pred nadaljevanjem sezone, katere vrh bo aprilsko SP v Ljubljani. A še v soboto zvečer, po tesnem porazu z Madžari, nasmejanih obrazov nismo videli ...

Potem ko so naši »risi« prejšnji turnir prestali v močno zdesetkani postavi, je to pot na domačem Bledu nastopila vsaj polovica tistih, ki jim bodo pripadle vidne vloge na aprilskem šampionatu. »Seveda bodo tu še spremembe, saj si najboljše slovensko moštvo težko predstavljamo brez Roberta Kristana, Iva Jana, Tomaža Razingarja, Eda Terglava, obenem upamo še na pravočasni prihod Anžeta Kopitarja,« je po koncu blejskega tridnevnega tekmovanja strnil Ted Sator, v tej sezoni novi selektor slovenskih hokejistov. Pohvalil je tudi sodelovanje s sodelavcema Pavletom Kavčičem in Matjažem Kopitarjem, kar mu kajpak gre verjeti. Oba omenjena trenerja sta namreč v zadnjih letih že sodelovala v strokovnih štabih tudi na SP skupine A, glede na dolgoletno navzočnost v slovenskem hokejskem prostoru pa dobro poznata sposobnosti in tudi »minuse« večine naših hokejistov.

A pri zvezi so ubrali zdaj že utrjeno pot tujega in tako nevtralnega selektorja, ki pa seveda mora tesno sodelovati z domačo stroko. Življenjepis Teda Satorja razkriva uspešno pot tudi onstran Atlantika v NHL, njegova sedanjost pa kaže logično spogledovanje z znano ameriško športno miselnostjo o pozitivizmu, nenehnem spodbujanju in tudi presežku lastnih sposobnosti na račun zavzetega pristopa. Prav zato je bil tudi novi slovenski selektor tako razočaran v soboto, ko so »risi« sredi tekme poslali zbranost na pašo in prav naivno dobili štiri gole zapored.

Več preberite v torkovi tiskani izdaji Dela...