Maradona boleha za hepatitisom

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona je zbolel za hepatitisom, kar je po besedah njegovega zdravnika povzročilo prekomerno pitje alkoholnih pijač.

Objavljeno
02. april 2007 23.48
Buenos Aires - Legendarnega argentinskega nogometaša Diega Armanda Maradono čakata dva tedna strogega počitka, saj je za mnoge najboljši nogometaš vseh časov zbolel za hepatitisom. Kot je danes v Buenos Airesu pojasnil Maradonov osebni zdravnik Alfredo Cahe, je bolezen povzročilo prekomerno pitje alkoholnih pijač.

"Sprva sem se bal, da gre za vnetje trebušne slinavke, toda zdaj je popolnoma jasno, da gre za hepatitis," pravi Cahe. Zdaj 46-letni Maradona je bil na nogometnih zelenicah resnično eden najboljših, v privatnem življenju pa je imel veliko težav z drogami in alkoholom. Od poklicnega nogometa se je poslovil leta 1997.

Maradona ima s hepatitisom težave, odkar je leta 1991, ko je še igral za Barcelono, staknil hepatitis B. Nekdanji zvezdnik Boce Juniors, Barcelone in Napolija je pred leti preživel srčni infarkt (po prevelikem odmerku kokaina), v zadnjem času pa ima spet veliko težav tudi s prekomerno telesno težo, zaradi česar naj bi se odpravil na zdravljenje v Švico. Maradona naj bi namreč v zadnjem obdobju spet pridobil večino tistih kilogramov (50), ki jih je izgubil po želodčnem obvodu leta 2005.

Poleg vsega tega mu za vrat dihajo tudi dacarji, saj sumijo, da je svetovni prvak iz leta 1986 utajil davke.