Maradona ima abstinenčno krizo

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, ki je moral zaradi nenadne slabosti pred dnevi nemudoma v bolnišnico, zdaj dobro okreva.

Objavljeno
05. april 2007 11.17
Maradona se je v Gelsenkirchnu neznansko veselil zmage Argentine proti SČG
Buenos Aires - Potem ko je moral legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona zaradi nenadne slabosti pred dnevi nemudoma v bolnišnico zaradi prekomernega uživanja alkohola ter posledično zmanjšanega delovanja jeter, poleg tega pa je zbolel še za hepatitisom, zdaj dobro okreva. Zdravniki so potrdili, da je njegovo zdravstveno stanje stabilno, a zdaj 46-letni Argentinec med odvajanjem od alkohola trpi za abstinenčno krizo.

Zdravniki so zdaj vnovič zanikali govorice, da naj bi Maradona skušal storiti samomor in da je to pravi razlog za njegov urgenten prevoz v bolnišnico. Nekdanji nogometni zvezdnik je v bolnišnici Guemes v Buenos Airesu že teden dni, zdravniki pa ga zdravijo zaradi hepatitisa, ki ga je povzročilo prekomerno uživanje alkoholnih pijač. V bolnišnici naj bi ga zadržali še najmanj dva tedna.

Maradona je imel s hepatitisom težave že v preteklosti, odkar je leta 1991, ko je še igral za Barcelono, staknil hepatitis B. Nekdanji zvezdnik Boce Juniors, Barcelone in Napolija je pred leti preživel srčni infarkt (po prevelikem odmerku kokaina), v zadnjem času pa ima spet veliko težav tudi s prekomerno telesno težo, zaradi česar naj bi se odpravil na zdravljenje v Švico. Maradona naj bi namreč v zadnjem obdobju spet pridobil večino tistih kilogramov (50), ki jih je izgubil po želodčnem obvodu leta 2005.