Maradona v bolnišnici zaradi alkohola

Zdravniki v Buenos Airesu so razkrili, zakaj je moral legendarni argentinski nogometaš zaradi slabosti oditi v bolnišnico. Razlog je prekomerno uživanje alkohola.

Objavljeno
30. marec 2007 13.45
Diego Armando Maradona
Buenos Aires - Zdravniki v Buenos Airesu so razkrili, zakaj je moral legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona zaradi nenadne slabosti v sredo nemudoma v bolnišnico. Razlog je prekomerno uživanje alkohola, težave pa ima tudi z zmanjšanim delovanjem jeter. Šestinštiridesetletnemu Maradoni za zdaj še ne morejo postaviti diagnoze ciroze jeter, a zdravniki pravijo, da se je legendarni nogometaš zastrupil z alkoholom.

Zdravljenje po zastrupitvi z alkoholom traja od sedem do 15 dni

Ni še znano, kako dolgo bo Maradona ostal v bolnišnici, običajno pa zdravljenje po zastrupitvi z alkoholom traja od sedem do 15 dni. Nogometašev osebni zdravnik Alfredo Cahe je svetovnega prvaka iz leta 1986 že pred časom kritiziral, da pokadi preveč kubanskih cigar, da je predebel in da trpi za depresijo. Tudi zato so v četrtek Maradono v bolniški sobi obiskali tudi psihiatri.

"Njegovo življenje ni ogroženo, a za zdaj bo ostal v bolnišnici. Sem smo ga pripeljali, da se ne bi stanje še poslabšalo," je dejal Cahe.

Maradona je v preteklosti zaradi odvisnosti in prekomernega uživanja kokaina že večkrat končal na intenzivni negi, nazadnje je zaradi srčnega infarkta, ki je bil posledica prevelikega odmerka kokaina, v bolnišnici končal leta 2004, leto pozneje pa je imel operacijo na želodcu, s katero je želel zmanjšati prekomerno telesno težo. V začetku tega meseca je centralna banka Argentine sporočila, da je "zlati deček" v preiskavi zaradi domnevnih finančnih goljufij.

Policija je morala v okolici bolnišnice Guemes postaviti stražo in zavarovati območje, saj so številni navijači pred vrati stali dolgo v noč in nestrpno čakali na kakršnekoli novice o zdravju Maradone.