"Maradono lahko zamenjata le Jezus Kristus ali Devica Marija"

Reprezentančni vodja argentinske nogometne reprezentance Carlos Bilardo je po zadnjih klavrnih predstavah v južnoameriških kvalifikacijah za SP leta 2010 zavrnil namigovanja domačih medijev o zamenjavi selektorja Diega Maradone.

Objavljeno
12. september 2009 15.52
Maradona na tiskovni konferenci po porazu proti Boliviji z 1:6.
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Buenos Aires - Reprezentančni vodja argentinske nogometne reprezentance Carlos Bilardo je po zadnjih klavrnih predstavah v južnoameriških kvalifikacijah za SP leta 2010 zavrnil namigovanja domačih medijev o zamenjavi selektorja Diega Maradone, njihovo poročanje je pospremil z naslednjimi besedami: "Maradono lahko zamenjata le Jezus Kristus ali Devica Marija".

"Diego Maradona si navkljub štirim porazom v zadnjih šestih tekmah zasluži mesto selektorja. V teh težkih trenutkih mora dokazati, da je pokončen mož," je med drugim dejal Bilardo.

 

Argentina je trenutno v južnoameriških kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Južnoafriški republiki na petem mestu in nima zagotovljene neposredne uvrstitve. Na zaključni turnir se neposredno uvrstijo štiri izbrane vrste, petouvrščeno pa čakajo dodatne kvalifikacije.

 

Argentina, ki se nazadnje na svetovno prvenstvo ni uvrstila leta 1970, se bo prihodnji mesec pomerila s Perujem in Urugvajem.