FIFA spet svari Brazilijo glede priprav na SP

Brazilija bo morala za boljšo prometno infrastrukturo in telekomunikacijske povezave nameniti še 11 milijard dolarjev.

Objavljeno
08. november 2011 17.24
Posodobljeno
08. november 2011 17.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Brasilia - Generalni sekretar mednarodne nogometne zveze (FIFA) Jerome Valcke je znova opozoril prireditelje svetovnega nogometnega prvenstva 2014 v Braziliji, da s pripravami močno zaostajajo in naj nujno pospešijo vsa še potrebna gradbena dela. »Zamujamo, izgubiti ne smemo niti dneva več,« je bil zaskrbljen ob zadnjem obisku v Braziliji.

Veliko težavo predstavljajo prometne povezave. »Potovanje po Braziliji ni enostavno. Že, da se prebiješ z enega dela Sao Paola na drugega, je lahko prava nočna mora. Da prideš z letališča traja pol dneva, tega pa si med turnirjem ne moremo privoščiti,« je povedal Valcke in pozval organizatorje, da naj se pripravijo na tisoče turistov, ki bodo v času prvenstva obiskali Brazilijo.

Gradbena dela so sicer že lep čas v zaostanku. Brazilska vlada je septembra sicer funkcionarjem FIFA obljubila, da bo do decembra 2012 obnovila in zgradila vse štadione, vseeno pa priznala, da še ni začela z deli na 13 letališčih. Kot predvidevajo, bo morala Brazilija, ki bo sicer gostila tudi olimpijske igre 2016, za izgradnjo novih cest, izboljšanje varnosti in telekomunikacijskih povezav vložiti še vsaj 11 milijard dolarjev.