Marguč in Flander med deseterico

Na tekmi svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem veleslalomu v korejskem Sungvooju je zmagal Kanadčan Jasey Jay Anderson. Slovenca Rok Marguč in Rok Flander sta pristala na osmem in desetem mestu.

Objavljeno
25. februar 2007 13.05
Rok Marguč
Seul - Kanadčan Jasey Jay Anderson je zmagovalec tekme svetovnega pokala deskarjev na snegu v paralelnem veleslalomu v korejskem Sungvooju. Drugi je bil Avstrijec Andreas Prommegger, tretji pa Francoz Matthieu Bozzetto. Najboljši Slovenec je bil Rok Marguč na osmem mestu, svetovni prvak Rok Flander pa je končal na desetem. V kvalifikacijah sta obtičala Žan Košir na 28. mestu in Jernej Demšar na 33., Izidor Šušteršič pa tekme ni končal.

Pri ženskah, kjer ni bilo slovenskih predstavnic, je slavila Avstrijka Doresia Krings pred Švicarko Fraenzi Kohli in Rusinjo Svetlano Boldikovo.

Položaj na vrhu je vsaj pri moških na zadnjih tekmah povsem drugačen kot v prvem delu sezone. V ospredje so se prebili tekmovalci, ki na začetku sezone niso bili med najboljšimi, vodilni v svetovnem pokalu pa so nekoliko popustili. Razveseljivo pa je, da je od boljših še najbolj solidno formo obdržal Rok Flander, čeprav je imel v zadnjem času nekaj težav z bolečinami v piščali in utrujenostjo. Tudi tokrat je bil boljši od Simona Schocha in Avstrijca Sigija Grabnerja in s tem obdržal možnost, da se na zadnji tekmi v Kanadi zavihti na drugo mesto. Četrti v skupnem seštevku, Švicar Roland Haldi, je bil v Južni Koreji za tri mesta boljši od svetovnega prvaka, toda bistveno se mu ni približal, tako da je Slovenec povsem blizu medalje v skupnem seštevku.

"Drugo mesto je še vedno dosegljivo, čeprav bom na finalu svetovnega potreboval dober rezultat in nekaj sreče. Trenutno se ne počutim najbolje, deseto mesto je posledica tega. Z njim vsekakor ne morem biti zadovoljen, saj je to moj najslabši dosežek v sezoni, čeprav sem pred njo govoril, da bo vsaka uvrstitev med deset uspeh. A od takrat se je marsikaj spremenilo," ni posebej dobro razpoložen deskar iz Dragočajne, ki se je očitno po izrednih uspehih kar malo zasitil deskanja. "Danes sem imel katastrofalne občutke, takšne pa so bile tudi razmere na progi. Temperatura je bila 12 stopinj, zato je bil sneg izredno zahteven," je dejal Flander, ki si bo razpoloženje pred finalom v Kanadi poskušal vrniti na 14-dnevnem aktivnem počitku na Havajih: "Upam, da mi bosta dva tedna deskanja na vodi na Havajih spet prinesla svežino, ki sem jo imel na začetku sezone in da bom na finalu pokazal svoj pravi obraz."

Kljub slabim občutkom pa Flander ni pokazal tako slabe predstave. V kvalifikacijah je bil na modri progi celo najhitrejši, skupno pa je kvalifikacije končal na šestem mestu. To je pomenilo, da se je v osmini finala pomeril za Alexandrom Maierjem, bratom alpskega smučarja Hermanna. Na prvi progi ga je celo gladko premagal, a v drugo se je položaj obrnil, na koncu je bil Avstrijec boljši za nekaj stotink sekunde. Maier je bil potem usoden tudi za Roka Marguča, ki je bil v kvalifikacijah 14., nato pa je premagal Nemca Patricka Busslerja. Tudi nekdanji svetovni mladinski podprvak je bil v prvi vožnji hitrejši, celo za sekundo in pol, toda na drugi progi je prednost zapravil. Kljub temu pa je nadaljeval tradicijo uvrstitev vsaj v četrtfinale in je v skupnem seštevku svetovnega pokala blizu najboljših deset.

Finalna tekma svetovnega pokala bo 16. marca v kanadskem Stonehamu.