Maribor: Milanič podal odstop, uprava ga ni sprejela

Po sobotnem petem porazu v slovenskem nogometnem prvenstvu je trener Maribora Darko Milanič podal odstopno izjavo, vendar je vodstvo kluba, ki mu je malo pred tem podaljšalo pogodbo, ni sprejelo.

Objavljeno
21. september 2009 15.25
P. Z.
P. Z.
Maribor - Državni prvaki iz Maribora so v soboto proti Interblocku v Ljubljani doživeli še peti poraz v devetih kolih (1:2) in se znašli daleč pod vrhom na lestvici 1. SNL. Trener Darko Milanič se je počutil odgovornega za rezultatsko krizo, ki traja že mesec dni, in ponudil odstop. Vendar pa ga vodstvo »vijoličastih« ni sprejelo, tako da za zdaj ostaja trener v Ljudskem vrtu.

Nogometaši zašli s športne poti

»Trener Darko Milanič je po porazu v Ljubljani ponudil odstop, a ga v vodstvu kluba nismo sprejeli. Imamo srečo, da smo dobili trenerja, ki ga vodijo športni in ne finančni motivi. Želi si vse najboljše za klub, ne glede na pogodbo. Povsem je predan svojemu delu, ki nas je tudi pripeljalo do naslova prvaka. Naše stališče je, da se pri iskanju rešitev za izhod iz krize, ne moremo in se ne želimo odzvati nepremišljeno. Predvsem zaradi tega, ker se zavedamo, da so problemi druge narave,« je na klubski spletni strani zapisalo vodstvo kluba in dodalo, da je kriza predvsem posledica nešportnega zasebnega življenja igralcev: "Čeprav imamo pravilnik, ki ga tudi izvajamo, so po vseh uspehih fantje zašli s poti. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da se to ne bo več dogajalo. Od igralcev pa zdaj pričakujemo povsem drugačen odnos do dresa, do navijačev, do ljudi v klubu, ki naredijo vse, da lahko oni razmišljajo le o nogometu. Žal ravno tisti, ki bi morali na igrišču dati največ, ne prispevajo svojega deleža. Že od naslednje tekme pričakujemo popolnoma drugačno podobo. Če pa ne želijo igrati in se boriti za barve NK Maribor, naj to povedo. In bomo poiskali igralce, ki bodo čutili pripadnost in predanost klubu

Mariborčani so izgubili tri od zadnjih štirih tekem. V sredo jih čaka težko delo na gostovanju pri zadnjeuvrščeni Gorici, ki nujno potrebuje točke v boju za obstanek. Zatem pa bodo gostili Rudar, za katerim zaostajajo za 12 točk. Še točko več ima vodilni Koper.