Marko Jerman enajsti v Doningtonu

Slovenski motociklist Marko Jerman je na dirki svetovnega prvenstva razreda superbike v britanskem Doningtonu v kategoriji superstock 1000 osvojil 11. mesto in prvih pet točk v novi sezoni.

Objavljeno
01. april 2007 18.46
Marko Jerman v ozadju
Donington - Slovenski motociklist Marko Jerman (Yamaha) je na dirki svetovnega prvenstva razreda superbike v britanskem Doningtonu v kategoriji superstock 1000 osvojil 11. mesto in prvih pet točk v novi sezoni. Drugi slovenski predstavnik v tem razredu Luka Nedog (Ducati) dirke ni končal. Zmagal je Italijan Niccolo Canepa (Ducati) pred rojakom Claudiom Cortijem (Yamaha) in Nizozemcem Didierjem van Keymeulebnel (Yamaha).

Dirke razreda superstock 1000 prirejajo v okviru svetovnega prvenstva superbike; v slednjem je ta konec tedna na sporedu že tretja dirka, medtem ko so Jerman in tekmeci sezono šele začeli. Jerman v tej sezoni vozi za italijansko ekipo DBR iz Rima na motorju Yamaha R1. Slovenski dirkač je na treningu v konkurenci 39 voznikov osvojil 22. startno mesto, na dirki ves čas vozil okrog 13. mesta, pred koncem pa je v zadnjem krogu pridobil še dve mesti in končal na enajstem.

Naslednja dirka razreda superbike bo čez 14 dni v španski Valencii.