Martin Hvastija tudi športni direktor reprezentance

Hvastija, sicer selektor kolesarske reprezentance, bo opravljal dvojno vlogo, saj so ga angažirali tudi kot športnega direktorja. S tem želijo povečati tekmovalno uspešnost v kategorijah mladincev.

Objavljeno
05. marec 2007 12.17
Martin Hvastja bo opravljal dvojno vlogo
Ljubljana - Martin Hvastija, sicer selektor slovenske kolesarske reprezentance, bo poslej opravljal dvojno vlogo, saj so ga pri Kolesarski zvezi Slovenije angažirali tudi kot športnega direktorja. Hvastija je pogodbo o sodelovanju podpisal minuli četrtek. Hvastija je imel pri izboru vso podporo kolegija KZS, odbora za cestno kolesarstvo in predsedstva.

Namen vključitve športnega direktorja v delovanje zveze je v aktivnejšem vključevanju v delovanje klubov, predvsem z vidika razvoja. Pri tem je mišljeno širjenje baze pri mlajših kategorijah in tekmovalna uspešnost v kategorijah mladincev, do 23 let in elite, je sporočil predsednik odbora za cestno kolesarstvo pri KZS, Aleš Kalan.

S tem ko je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) uvedla pokal narodov v kategoriji do 23 let, se kaže priložnost in tudi obveznost po nastopu selekcij. Še posebej bo to tekmovanje dobrodošlo za obetavne kolesarje, ki so prišli iz vrst mladincev. Športni direktor bo tudi bedel nad programom mladincev v sodelovanju s selektorjem.