Massa: Čim prej nazaj na steze!

V prvem intervjuju po julijski nesreči je Felipe Massa za britanski časnik Guardian povedal, da nima nobenega strahu pred vrnitvijo v formulo 1. Najhujša stran okrevanja je zanj odsotnost z dirkališč.

Objavljeno
08. september 2009 14.03
P. Z./STA
P. Z./STA
London - "Najhujša stvar, ki se mi je zgodila, ni bila odsotnost dirkanja, temveč to, da sploh ne morem voziti," je dejal Felipe Massa. "Žena me je vprašala že vsaj desetkrat, ali imam kaj srbi, strahu ali dvomov pred vrnitvijo v formulo 1. Vedno sem ji odgovoril enako: Ne. To je tisto, kar rad počnem. Vse odkar sem bil majhen deček, je to moje življenje."

Ferrari je že sporočil, da Masso pričakuje nazaj v novi sezoni. "Če ne vozim, potem nisem več ista oseba. Zares upam, bolje rečeno pričakujem, da se ne bo spremenilo nič, ko bom spet preizkušal maksimalne zmogljivosti dirkalnika."

Massa, ki se je hudo poškodoval 25. julija letos med kvalifikacijami dirke svetovnega prvenstva za VN Madžarske, je bil sicer mesec in po težki poškodbi uspešno operiran.  Iz njegovega moštva Ferrarija so sporočili, da je 28-letnik v domačem Sao Paulu uspešno prestal kozmetični poseg na glavi. Zahtevna štiriinpolurna operacija se je dobro iztekla. "Massa bo lahko po krajšem počitku v bolnišnici odšel na nadaljnje okrevanje domov in nadaljeval rehabilitacijo," so sporočili iz Maranella.

Nesreča, ki je doletela Masso, je bila zelo nevsakdanja. Osemindvajsetletnega dirkača formule 1 je v čelado zadel 800 gramov težak kos jekla, ki je odpadel z dirkalnika Brawn GP njegovega rojaka Rubensa Barrichella. Zaradi udarca je Massa izgubil zavest in s svojim Ferrarijem brez zaviranja trčil v zaščitno ogrado iz pnevmatik s hitrostjo 190 km/h. V nesreči je utrpel zlom lobanje.

Na zadnjih dveh dirkah ga je zamenjal Luca Badoer, zdaj pa bo na njegov sedež sedel Giancarlo Fisichella. Naslednja dirka bo v nedeljo v Monzi.