Massa se še ne bo vrnil na dirkališča

Brazilec Felipe Massa bo moral na vrnitev na dirkališča še malo počakati. Zeleno luč mu bodo prižgali, ko bodo testiranja pokazala, da je vse v redu, je poudaril ekipni vodja moštva formule 1 Ferrari Stefano Domenciali.

Objavljeno
26. september 2009 15.19
Felipe Massa v kvalifikacijah
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Singapur - Ekipni vodja moštva formule 1 Ferrari Stefano Domenciali je poškodovanemu Brazilcu Felipeju Massi vrnitev na dirkališča obljubil še letos, a bo moral dirkač še malo počakati. Massa sicer po julijski nesreči, ko mu je čelado prebila odpadla vzmet z dirkalnika Rubensa Barichella, dobro okreva in že trenira.

 

Osemindvajsetletni Massa je že začel s prvimi treningi, pred vrnitvijo v kokpit dirkalnika pa bo opravil še nekaj testiranj. "Šele ko bodo testiranja pokazala, da je vse v redu, ga bomo posadili v pravi dirkalnik. Felipe dobro napreduje in okreva, zdaj ga najprej čaka simulator, potem bo odpeljal nekaj dirk s kartom," je dejal Domencali. Massa si je želel nastopiti na svoji domači dirki v Sao Paulu 18. oktobra oziroma na finalu 2 novembra v Abu Dhabiju, a bo vrnitev očitno trajala nekoliko dlje.