Massa spet za volanom

Tri mesece po hudi nesreči na kvalifikacijah za madžarsko dirko formule 1 je brazilski dirkač Felipe Massa spet sedel za volan Ferrarijevega dirkalnika. Zaradi strogih pravil je na testni stezi v Fioranu vozil model iz leta 2007.

Objavljeno
12. oktober 2009 18.55
Mo.Z./STA
Mo.Z./STA
Maranello - Tri mesece po hudi nesreči na kvalifikacijah za madžarsko dirko formule 1 je brazilski dirkač Felipe Massa spet sedel za volan Ferrarijevega dirkalnika. Zaradi strogih pravil je sicer na testni stezi v Fioranu vozil model iz leta 2007, a je bil po opravljenem delu nadvse zadovoljen.

"Odlično mi je šlo. Zelo dobro sem se počutil, skoraj tako, kot da nesreče nikoli ne bi bilo," je bil uspešnega testiranja vesel 28-letni Massa. Zaradi pravil Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) glede prepovedi testiranj med sezono je Brazilec sedel za volanom modela iz leta 2007.

 

Brazilski dirkač je bil po testiranjih celo tako navdušen, da ni izključil možnosti vrnitve na steze že pred koncem letošnje sezone, čeprav je Ferrari nedavno zatrdil, da na Masso računa šele leta 2010.

 

"Nobenih zdravstvenih težav nimam in brez težav bi zdržal eno, pa tudi dve dirki. Dirkaško sem tam, kjer sem bil pred nesrečo," meni Massa. Ta konec tedna bo na sporedu njegova domača dirka v Braziliji, na kateri bo kot častni gost tekmecem na stezi mahal s ciljno zastavo.

 

Massa je po julijski nesreči, v kateri je utrpel zlom lobanje in poškodbo levega očesa, uspešno prestal več operacij. Pred tedni je že sedel v kart in v Sao Paolu odpeljal nekaj krogov, pred desetimi dnevi pa se je prvič po nesreči vrnil v Ferrarijevo bazo v Maranellu in se preizkusil še v simulatorju formule 1.