Massa že v ponedeljek v formuli?

Brazilski dirkač Felipe Massa, ki se je poškodoval konec julija pred VN Madžarske, bi lahko že v ponedeljek spet sedel v Ferrarijev dirkalnik. toda zeleno luč mu mora prej prižgati Mednarodna avtomobilistična zveza.

Objavljeno
08. oktober 2009 17.09
P. Z.
P. Z.
Maranello - Felipe Massa je na prisilnem počitku od bizarne nesreče na kvalifikacijah pred dirko v Hungaroringu. Prejšnji teden je v Braziliji preizkusil karting, ta teden pa preživel na sedežu Ferrarija v Maranellu in se zadrževal v dirkalnem simulatorju.

Njegova odločenost, da se čim prej vrne v formulo 1, je brezmejna. Toda počakati mora na odločitev FIA, ki bo preverila izvide zdravstvenega pregleda v Parizu.

Ferrari, ki na Masso računa v prihodnji sezoni, je za 28-letnega svetovnega podprvaka pripravil naporen delovnik. "Na začetku prihodnjega tedna bo Felipe končno sedel v pravi dirkalnik iz sezone 2007 in vozil z gumami Bridgestone iz serije GP2," so sporočili iz rdečega tabora.

Massa se je medtem že sprijaznil, da ga ne bo na VN Brazilije 18. oktobra, še vedno pa upa, da bo lahko dirkal na VN Abu Dabija 1. novembra. Odločilna bodo testiranja prihodnji teden.

Massa bo sicer v sezoni 2010 moštveni tekmec Fernanda Alonsa.