Masse ne bo nazaj to sezono

Felipe Massa se v tej sezoni ne bo vrnil v formulo 1, so sporočili iz Ferrarija, hkrati pa dodali, da Brazilec dobro okreva in da so bili izvidi zdravniškega pregled v Miamiju spodbudni.

Objavljeno
01. september 2009 17.31
P. Z.
P. Z.
Maranello - "Seveda so nas izvidi razveselili, na Felipeja Masso 100-odstotno računamo ob štartu prihodnje sezone," se je glasilo sporočilo Ferrarija. Brazilca, ki si je poškodoval glavo na treningu pred dirko za VN Madžarske, je pregledal prof. dr. Stephen Olvey, vodja Jackson Memorial Hospital v Miamiju.

"Vsa testiranja so bila pozitivna, tudi pregled pri okulistu. Vse je v redu in Felipe se bo lahko vrnil dirkanju," so povedali v Maranellu in dodali, da bo potrebnih le nekaj lepotnih popravkov. Plastična operacija naj bi bila v prihodnjih dneh, nato pa bo Massa lahko začel s fizičnimi pripravami.

"Zelo sem zadovoljen. Po lažji operaciji bom spet lahko odšel v telovadnico. Ko bom imel kondicijo, se bom podal na progo, za začetek v kartingu. Vrnitev v F1? Gremo korak za korakom. Zdaj me zanima predvsem telesna pripravljenost," je povedal Massa.

Medtem se širijo govorice o nasledniku Luce Badoerja, s katerim pri Ferrariju niso zadovoljni. Med resnimi kandidati sta Giancarlo Fisichella in Robert Kubica, pa tudi Marc Gene, Sebastien Bourdais in Nelson Piquet mlajši, pa tudi nekateri italijanski vozniki v drugih avtomobilskih serijah. Do konca sezone je še pet dirk, naslednja 13. septembra v Monzi.

Medtem je šef formule 1 Bernie Ecclestone izrazil skrb, da se bo po BMW tudi Renault umaknil iz tega športa, kar naj bi bila posledica preiskave dogodka na lanski dirki v Singapurju. FIA je namreč sprožila preiskavo, ki naj bi pokazala, ali se je Nelson Piquet ml. nalašč zaletel, da bi na stezo privabil varnostni avto. Dirko je kasneje dobil njegov moštveni kolega Fernando Alonso. Vodja Renaulta Flavio Briatore je Ecclestoneu odločno zanikal kakršnokoli vpletenost. "Obstaja resna nevarnost, da bo Renault odšel iz formule 1. Upam, da do tega ne bo prišlo, toda ni izključeno," je dejal Ecclestone.