Mazoch uspešno okreva

Češki smučarski skakalec Jan Mazoch, ki je grdo padel na tekmi svetovnega pokala v poljskih Zakopanah, naj bi se iz krakovske bolnišnice že v sredo lahko vrnil domov, če bo okrevanje še naprej uspešno.

Objavljeno
29. januar 2007 15.35
Krakov - Češki smučarski skakalec Jan Mazoch, katerega grd padec je zaznamoval tekmo svetovnega pokala v poljskih Zakopanah 20. januarja - slovenski ljubitelji skokov se je bodo spomnili tudi po senzacionalni zmagi Roka Urbanca -, naj bi se iz krakovske bolnišnice že v sredo lahko vrnil domov, če bo okrevanje še naprej uspešno, so danes potrdili zdravniki. Mazocha so pred dnevi prebudili iz umetne kome, v kateri so ga zdravniki držali zaradi hudih oteklin možganov, zdaj pa menijo, da tudi vrnitev na skakalnice ni nemogoča.

"Jan po hudih poškodbah glave zelo lepo napreduje, zato smo lahko optimistični," je dejal Mazochov lečeči zdravnik, Marek Moskala in dodal, da obstajajo možnosti za njegovo vrnitev v svetovni pokal, vendar bo moral 21-letni češki skakalec najprej na večmesečno rehabilitacijo.

Kljub grdemu padcu in hudim poškodbam se zdi, da je imel Mazoch srečo v nesreči, saj jo je odnesel brez trajnih možganskih poškodb. Danes je že vstal s postelje in skoraj brez pomoči hodil naokoli ter jedel. Vnuk legendarnega češkega skakalca Jirija Raške, zmagovalca prestižne novoletne turneje štirih skakalnic leta 1971, si po besedah Moskale želi čim prej vrniti k skokom.